Eğitimde fırsat eşitliği sorununa değinen Güzel, “Kul ve köle zihniyetiyle şuurlandırılmış halk yığınlarının da, böyle bir eşitsizlikten yana kaygılarının olmadığı işin garip tarafıdır.
Uzun yıllardan beri yönetici kesim, direksiyonu hiçbir zaman yönetilen kesime verme düşüncesine girmemiştir.Bundan dolayıdır ki; Tekman lisesini bitiren gençle, Galatasaray lisesini bitiren majestelerinin çocuklarını aynı kulvarda koşturarak, eşitliği sağlamaya çalışıyorlar.İşte bu dengesizlikten rahatsız olan bir avuç gönüllünün sızlayan temiz vicdanları, yetenekli fakir Anadolu çocuklarına sahip çıkarak, kurmuş oldukları vakıf okulları ile eşitliği dengeleme çabasındalar.1863 yılında; Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Yusuf Ziya Paşa ve Vidinli Tevfik Paşa’nın öksüz ve yetim çocukların eğitimlerini sağlamak için kurmuş oldukları Dârüşşafaka lisesi, 145 yıldır bu önemli görevi yerine getiriyor” diye konuştu.
BABASI OLMAYAN ÇOCUKLARA DESTEK OLUNUYOR
Babaları olmayan ihtiyaçlı aile çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onlara iyi bir eğitim desteği vermek gayesiyle, kolej statüsünde eğitim veren Dârüşşafaka’nın, eğitim hizmetlerinin takdire şayan olduğunu belirten Güzel, “Dârüşşafaka lisesinin bir şubesinin de, Erzurum’da açılması yönündeki müsbet duyumlarda, bizleri son derece memnun etmiştir.Erzurum’a şube açmayı düşünen Dârüşşafaka lisesine, başta Valimiz olmak üzere, tüm Erzurumluların sahip çıkacağından asla şüphemiz yoktur. Şimdiden kendilerine hoş geldiniz diyebiliriz. Hayırseverlerin destekleriyle 145 yıldır çok ulvi bir gayeye hizmet eden Dârüşşafaka eğitim kurumlarına destek verilmelidir” dedi.