Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, bazı belde belediyelerinin kapatılarak başka belediyelere devredilmesinin ardından ortada kalan 292 işçi ve 79 memurun mağduriyetlerinin giderilmesi için İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi. Ertugay, işçi ve memurların sorunun çözümü ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılması konusunda yapılan çalışmaları sordu.
Ertugay, soru önergesinde 5747 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun gereğince kapatılan veya birleştirilen belediyelerde çalışan işçi ve memurlarının mağdur oldukları, maaşlarını alamadıkları, özlük haklarında kayıpların olduğu, bu çalışan kişilerin ne şekilde nerelerde ve ne zaman istihdam edileceği hususunda sıkıntıların yaşandığını belirtti.
ERTUGAY, İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY’DAN CEVAP İSTEDİ
Ertugay, soru önergesinde: “Erzurum’da aldığım bilgilere göre; Kâzımkarabekir Belediyesi’nde 200 işçi, 5’i sözleşmeli 45 memur, Dadaşkent Belediyesi’nde 50 işçi, 20 memur, Dadaşköy Belediyesi’nde 30 işçi, 6 memur, Dumlu Belediyesi’nde 12 işçi, 8 memur olmak üzere toplam 292 işçi ve 79 memur mağdur durumdadır. Dadaşkent ve Ilıca belediyelerinin birleşmesi ile yeni oluşturulan Aziziye Belediyesi’nde de benzer mağduriyetler yaşanmaktadır” dedi.
ERTUGAY’IN YÖNELTTİĞİ SORULAR
Ertugay, İçişleri Bakanı Atalay tarafından cevaplandırılmak üzere, şu soruları yöneltti: “Sorunun çözümü ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılması konusunda herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır? Şuana kadar neler yapılmıştır? Belediyede çalışanları meslek gruplarına göre sahip oldukları kadrolara göre ne şekilde nerelerde istihdam edileceklerdir? Yıllardır Erzurum’da görev yapan ve kendilerine ait bir yaşam düzeni kuran bu kişileri tekrar Erzurum’da mı yoksa başka illerde mi görevlendirmeyi düşünüyorsunuz?”