//PİYASAYI ÇİN ÇARPTI
Erzurum Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Vahit Karadağ, Çin mallarından dert yandı. Son iki yıldır Türkiye piyasalarının Çin malları yüzünden inim inim inlediğini vurgulayan Karadağ, özellikle Erzurum gibi satın alma gücü düşük şehirlerin, bu vurgundan en büyük yarayı aldığını dile getirdi. Erzurum’da, elektronik eşya pazarlayan 240 esnafın bulunduğuna dikkati çeken Karadağ, “Her bir esnaf arkadaşımız, hiç yoksa 4 kişilik bir nüfusa bakıyor. Bu nüfus içerisine, esnaf arkadaşlarımızın yanlarında çalışanları da dahil edersek, korkunç bir rakam ortaya çıkar ki, bu nüfus Çin malları yüzünden perişan oldu.” diye konuştu.
Başkan Karadağ, halkın bu meseleyi çok basit bir olaymış gibi değerlendirdiğini ileri sürerek, “Halkımız; ‘üç beş parça Çin malından ne çıkar’ diyor. Halbuki öyle değerlendirmemek lazım. Erzurum’da bu Çin illeti yüzünden iflas eden esnaf arkadaşlarımız bile oldu. Bu milletin milyonlarca lirası Çin malları yüzünden yurt dışına akıyor. Belki büyük şehirlerde bu durum pek fark edilemez, ama Erzurum gibi şehirlerde piyasadan kaçırılan her bir lira, ekonomiye zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.
//TÜKETİCİLERE ÇİN MALI SATIN ALMAMALARI ÇAĞRISI
Erzurum Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Vahit Karadağ, hükümetin bu konuda acilen bir tedbir alması gerektiğini vurgulayarak, yerli piyasanın perişan edilmemesi çağrısında bulundu.
Başkan Karadağ, “Piyasaya bakıyoruz, hemen herkes bu Çin mallarından dert yanıyor. Hükümetin bu durumu göz önünde bulundurması gerekiyor. Özellikle Erzurum’daki esnaf ve meslek örgütlerinin bu konuda girişimlerde bulunması gerekiyor. Paranın en çabuk piyasaya yansıtıldığı sektörlerden birisi olan elektronik sektörü, maalesef Çin malları yüzünden artık parasızlıktan kırılıyor.” şeklinde konuştu.
Tüketicilere de çağrıda bulunan Başkan Karadağ, ucuz oluşuna aldanarak Çin malı ürünlerin satın alınmamasını isteyerek, “Çin mallarını başka ürünlerle karıştırmamak lazım. Bir zamanlar Rus malları yüzünden piyasalar tersine dönmüştü. Şimdi de, Çin malları bizi perişan etti. Bu ürünleri satın almayalım; hem cebimizi düşünelim, hem de yerel ekonomiyi hesaba katalım.” dedi.