ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ADEM projesiyle kadın istihdamına destek
ADEM projesiyle kadın istihdamına destek
Diyarbakır Anneleri: ‘Vazgeçmeyeceğiz’
Diyarbakır Anneleri: ‘Vazgeçmeyeceğiz’
Erzurumspor: ‘Bu cezalar Erzurum’a verilmiştir’
Erzurumspor: ‘Bu cezalar Erzurum’a verilmiştir’
Çoruh Havzası mercek altında
Çoruh Havzası mercek altında
İl Sağlık Müdürlüğü Jandarmayı bilgilendirdi
İl Sağlık Müdürlüğü Jandarmayı bilgilendirdi
HABERLER>EKONOMİ
4 Haziran 2008 Çarşamba - 02:31

Ekmek israfı yaz aylarında artıyor

Piknik sezonun açılmasıyla birlikte ekmek israfının kısmi artış gösterdiği bildirildi.

Ekmek israfı yaz aylarında artıyor

Fırıncılar odası Başkanı Remzi Keteci,  Erzurum da ekmek israfının her geçen gün arttığını belirterek, düşük gelir guruplarında ekmek tüketiminin daha fazla olduğunu ifade etti.
Piknik sezonun açılmasıyla birlikte ekmek israfının kısmi artış gösterdiği bildirildi. Fırıncılar odası Başkanı Remzi Keteci,  Erzurum da ekmek israfının her geçen gün arttığını belirterek, düşük gelir guruplarında ekmek tüketiminin daha fazla olduğunu ifade etti.
 Ekmek tüketim bilançosu hakkında açıklamalarda bulunan Keteci, " Türkiye'de her gün üretilen 120 milyon ekmeğin yaklaşık 12 milyonunun israf edildiğine işaret edilerek, bunun ekonomiye zararının günlük 2.6 milyon YTL olduğu kaydedildi. Düşük gelir gruplarında ekmek tüketimi fazla, ancak israf az oluyor. Gelir düzeyi arttıkça, ekmek tüketimi azalıyor, ancak israf artıyor"
 EKMEK UYGUN KOŞULLARDA SAKLANMIYOR
Ekmeğin çöpe atılmasında en önemli faktörün bayatlaması olduğu belirtilen Keteci, , ekmeğin uygun koşullarda saklanmaması nedeniyle bayatladığı ve bu durumun ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğini söyledi.
Ekmek israfında yüzde 70 oranıyla yemekhaneli işyerleri, hastane, yatılı okul, öğrenci yurdu, otel ve lokantaların ilk sırada yer aldığına vurgu yapılarak, ekmek israfının önlenmesi konusunda uyarılarda bulunan Keteci, "Toplu tüketim yerleri olan, hastane, yatılı okul, ve öğrenci yemekhanelerinde ekmek israfı önleme planlarının acilen hayata geçirilmesi gerekiyor. Üretimin talebe göre planlanması, raf ömrü uzun kaliteli ekmek üretimi, ekmeğin fırında veya satış yerinde uygun koşullarda korunması, ekmeğin pişirilmesi ile satışı arasındaki sürenin en aza indirilmesi, ekmeğin poşetlenmesi, küçük gramajlarda ekmek üretimi, toplu yemek tüketim yerlerinde ekmeğin dilimlenmiş veya küçük yuvarlak ekmek olarak verilmesi, orta derecede bayatlamış ekmeklerin düşük fiyattan satılması, ekmek israfına dur demek için alınacak önlemlerden bazılarıdır.  Evlere ihtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı, evlerde ekmek poşette saklanmalı, uzun süreli saklama amaçlanıyorsa ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde bayatlamadığı unutulmamalıdır" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da su krizi kapıda
Hükümet, kuraklık tehlikesiyle birlikte gündeme gelen 'su' sorununu konuştu.
Girişimci genç kızların başarısı
Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Kaymakamlığa ait atıl serayı işletmeye ...
İşçi emeklilerinden doğalgaz zammina tepki
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİD) Erzurum Şube Başkanı Hikmet Ateş, ...
 
Meralar göçerlere kullandirilmayacak
Erzurum İl Genel Meclisi, 27. birleşimini dün gerçekleştirdi.
Taret fırsatı devam ediyor
Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Abdullah Damcı, TARET projesinin ...
Otobüs işletmecileri haksız rekabetten şikayetçi
çak biletlerindeki indirim kampanyaları, otobüs işletmelerinde haksız ...
 
Bir depo benzin, iç hat uçak biletlerinden pahalı
Türkiye'nin aralarında bulunduğu bazı ülkelerde, bir otomobil deposu benzin ...
Tesk Genel Başkanı Palandöken'den Erzurum için turizm uyarısı:"Turizm 12 aya yayılmalı"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Toprağımız'da organik sorun
Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Başkanı Prof. Dr. Taşkın Öztaş, Erzurum'daki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva