ERZURUMLU MUHLİS USTA CAĞ KEBABI KARS'A TAŞIDI
30 yıldır Erzurum ve çevresinde cağ kebabı ustalığı yapan Muhlis Usta, Tortum cağ kebabının cinsel gücü artırdığını söyledi. Doğu insanının soğukta hasta olmamasının nedenini doğal yollardan beslenen hayvanların etine bağlayan Muhlis Usta, "Eskilerin bir sözü vardır, 'Et giren yere dert girmez' diye. Etin soğukta yenilmesi insanlara daha tesirli olur. Cağ kebabı özellikle soğuk illerimizde tadılıyor. Faydası çok ama tabii yersen. Herkesin cağ kebabını tatmasını tavsiye ederim" diye konuştu.
İşyerinin açılışına katılan ve kuzu etinden cağ kebabını tadan Belediye Başkan Vekili Dünyamalı Demir ve Belediye Meclisi Üyesi Tuncer Taşdemir, Kars'ın kuzu etinin her derde deva olduğunu söyledi. Başkan Vekili Demir, "Kars'ın balı, kaşarı, eti son derece kalitelidir. Kars'ta her şey doğal ortamda yetişiyor. 80 yaşındaki bir Karslı bile o yaşında karda buzda dimdik geziyor. Demek ki bu da onun almış olduğu başta et olmak üzere baldan, kaşardan kaynaklanıyor" dedi.
Taşdemir de, Kars'ta cağ kebabı dükkanının açılmasına çok sevindiklerini ve bundan böyle cağ kebabı tercih edeceklerini ifade etti.
Sefer Sadak'ın hizmete açtığı Cağ Kebap Salonu, daha ilk günden müşterilerle dolmaya başladı.