Orhan Yıldırım CİHAN)- Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK) Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, her Ramazan ayında kırmızı et satışlarında yüzde 200'e varan artış yaşadıklarını açıkladı.
//RAMAZAN AYINDA TALEP PATLAMASI BEKLENTİSİ
EBK, Ramazan'da kırmızı et satışına hız verecek. EBK Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, Ramazan ayında ortalama 20 ton kırmızı et satmayı hedeflediklerini söyledi. Geçen Ramazan ayında iki ayrı et satış mağazasında 16 ton kırmızı et satışı gerçekleştirdiklerini anlatan Atasever, bu seneki hedeflerinin 20 ton olduğunu kaydetti. Piyasaya göre ucuz, kaliteli ve sağlıklı et sattıkları için toplumun bütün kesimleri tarafından güvenilir bir kurum olduklarına dikkat çeken Atasever, "Her Ramazan ayında kırmızı et satışlarında yüzde 200'lere varan patlama yaşıyoruz. Özellikle sığır kıymaya aşırı talep oluyor. Ramazan öncesinde bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Günde en az 500 kilogram et satmayı hedefliyoruz. Geçen Ramazan'da 16 ton kıyma ve parça et satışı gerçekleştirmiştik. Bu Ramazan ayında da piyasadan daha ucuza et satışı yapacağımız için en az 20 ton satış yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
//ANGUS ETİ ERZURUM’DA
Atasever, önceki ay 270 ton kesilmiş Angus cinsi sığır eti Erzurum'a getirip bunun cüzi bir kısmını kasaplara sattıklarını da sözlerine ekledi. Kombina Müdürü Atasever, önümüzdeki eylül ayında da canlı olarak bin 500 Angus cinsi sığırın Erzurum'a getirilip kesilerek halkın tüketimine sunulacağını vurguladı. Angusların etlerinin yerli ırka göre leziz ve yağsız olduğunu da işaret eden Atasever, "Canlı hayvan bulmakta sıkıntı yaşamıyoruz. Ama gerektiğinde Uruguay'dan ithal ettiğimiz verimli ve leziz angus etlerini piyasaya süreceğiz. Şimdilik bunları şokta dondurup, depoluyoruz." diye konuştu.