Dünya Bankası uzmanları Şevkatevi’ni inceledi
Yakutiye Belediyesi Şükrü Azak Şevkatevi Dünya Bankası uzmanlarından tam not aldı.
Belediye tarafından hazırlanan Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında incelemelerde bulunmak için Erzurum'a gelen Dünya Bankası Türkiye Direktörü Endru Worting, Dünya Bankası Dış İlişkiler Koordinatörü Fulya Celasın ve Füsun Altınbaş’tan oluşan heyet Şevkatevi'nde incelemeler yaptı.
Dünya Bankası Direktörü Endru Worting, Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan ve başvurusu yapılan projelerden birinin Şevkatevi olduğunu belirterek, "Biz buraya Yakutiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Şevkatevi projesini incelemeye geldik. Belediyenin hazırladığı başka projeler de var. Söylemeliyiz ki, Şevatevi toplumsal ihtiyacı karşılamak, genç kızları evliliğe ve geleceğe hazırlamak maksadıyla açtığı kurslar takdiri hak ediyor. Burada çok güzel ve sağlıklı bir ortamda genç kızlar ev ekonomisine katkıyı öğreniyorlar, ailelerine katkı sağlayacak meslek ediniyorlar. Ayrıca toplumsal dışlanmaya ve baskılara maruz kalan kadınlar içinde oldukça lüks sayılabilecek bir tür sığınma evi hazırlanmış. Her yönüyle mükemmel bir tesis.” dedi.
Worting, hazırlanarak kendilerine kaynak için başvurusu yapılan projelerin Şevkatevi uygulamasıyla geçer not aldığını belirterek, "Dünya Bankası olarak toplumsal Sosyal Riski Azaltma Projesi yürütüyoruz. Çeşitli illerde bu projeden yararlanıyor. İyi projeler var. Yakutiye Belideyiside benzer güzellikle ve başarılı projeler hazırlamış. Tümünün geçer not olabileceğini söylemeliyim. Şevkatevi görebildiğim kadarıyla Ankara’dan sonra işlevi amaçları bakımından tek örnek. İlgilileri kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Dünya Bankası Dış İlişkiler Koordinatörü Fulya Celasın da Şevkatevi projesinin taktiri hak ettiğini belirterek, “Yakutiye Belediyesi Başkanı ve bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yüz ağartacak bir proje.” diye belirtti.