ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türkçe derslerine Harvard yaklaşımı
Türkçe derslerine Harvard yaklaşımı
23 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
23 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
 Erzurum isim en’leri açıklandı
 Erzurum isim en’leri açıklandı
Güran cinayeti sanığı Erzurum’a nakledildi
Güran cinayeti sanığı Erzurum’a nakledildi
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
HABERLER>GUNCEL
13 Şubat 2010 Cumartesi - 01:01

Doğu’nun erdem merkezi

SAMET ÖZÜNAL/İHA/A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbay, “Doğu’nun bütün özellikleri, kıymet ve erdemleri Erzurum’da toplanmıştır.” dedi.

Doğu’nun erdem merkezi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Erbay, “Doğu’nun bütün özellikleri, kıymet ve erdemleri Erzurum’da toplanmıştır.” dedi.
Erzurum’un, kendi insanı kadar, yabancısı olanlar için de, hep ilgi alanı ve merak konusu olduğu ifade edildi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Erbay, Erzurum’un, yerli ve yabancı birçok gezginin dikkati çeken bir şehir olduğuna vurgu yaparak, bunun bir tesadüf eseri olmadığını belirtti.
//ERZURUM’UN CAZİBESİ TESADÜFİ DEĞİL
Anadolu’nun ve Doğu’nun tüm özellikleri, kıymet ve erdemlerinin, Erzurum’da bezeli olduğunu dil getiren Erbay, bunun dikkat çekici bir faktör olduğunu belirterek, “Erzurum, sadece memleket insanı için değil, seyyah, asker, devlet adamı gibi memleket dışından gelen insanların merak edip, gezip gördükleri ve eserlerine konu ettikleri bir şehir olmuştur.” diye konuştu.
“Erzurum, sanat ve edebiyat sahasında kendi yetiştirdiği değerlerle niteliğini hep muhafaza etmiştir. Dışarıdan bakanlar için bile bir değerler bütünü olarak görülmüştür.” diyen Doç. Dr. Erdoğan Erbay, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, Emrah, Erzurumlu Nef’i, Alvarlı Efe Hazretleri, Solakzade, Nurettin Topçu ve Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu gibi, bilim, ilim, felsefe, sanat ve estetik âleminde önemli bir yere sahip olan isimlerin, bu bütünün birer parçası durumunda olduklarını kaydetti.
//BEŞERİ SERMAYEMİZ
İnsanların ve yönetimlerin fani olduklarını, fakat şehirlerin ve şehir tarihlerinin ölümsüz olduklarına işaret eden Doç. Dr. Erbay, Erzurum’u bir değerler bütünü haline getiren kıymetlerin ise, şehrin tarihi derinliklerine vurulan ebedi mühürler olduğunu dile getirdi. Bu olgunun diri tutulabilmesi ve herkesin dikkatinin bu değerlere çekilebilmesi için şehirde samimi bir sanat ve edebiyat ortamının oluşturulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan Erbay, “Yerel, akademik, özel ve sivil kuruluşlar, samimi olarak bu sanat ve edebiyat ortamının oluşması için gayretlerini ortaya koyabilirler. Erzurum için ve Erzurum adına yapılan ve yapılabileceklerin herhangi bir kurum ya da kuruluş tarafından sahiplenilmeden, bir bütünün faaliyeti olarak takdim edilebilmesinin, bu yönde adımların atılabilmesi noktasında çok önemli olduğu kanaatindeyim. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, üniversite, valilik ve dahası bu şehirde yaşayan herkes, yaşadığı şehir için birçok şey yapabilir. Sadece Erzurum’un yetiştirdiği kıymetlerin, senenin belirli günlerinde anıldığı günler düzenlemek bile, şehir adına memnuniyetin zirvesini oluşturacaktır.” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dumlu Babalı-1 13 Şubat 2010 Cumartesi 12:05

Balıkesir 3176. sırada.Niçin,bunları sorgula yıp da kendi işinize bakmıyorsunuz? Neden, kendinize çeki düzen vermiyorsunuz? Neden,ilk 100,200,500 içerisinde yoksunuz? Neden,Nöbel alan biriniz yok? Bir yazar,o sınırlı imkan larda bu ödülü alıyor da siz bu şatafatlı,ih tişamlı,göz kamaştıran, astronomik,saltanatlı hayatınızda bu ödülü alamıyorsunuz? Ya o yazar, çok zeki ve başarılı, ya da siz... Bu saltanat hikâyelerini bırakın da görevi nizi yapın.52 yıllık bu üniversitenin ne halde olduğunu bir görün.Buna çare bulun.Bu duruma çözüm getirin.Üniversite demek,derse girip çıkmak değil.Bununla göreviniz bitmiyor Bunu da tam yapamıyorsunuz zaten.Ezberci bir eğitimin maalesef ötesine geçemiyorsunuz.Üni versite olarak işinizi yapın.Gece-gündüz deme den,mesai mefhumu gözetmeden çalışın,üretin, bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunun,bu milleti bu perişanlıktan kurtarın,bu şehire Allah rızası için faydanız olsun.Ben iyi diyo rum da ya yatıp ense yapmayı,kim yapacak?

Yorumu oyla      6      4  
Dumlu Babalı 13 Şubat 2010 Cumartesi 11:43

Hoca Efendi,bakıyorum da yine,amfilerden bu halka nutuk atıyorsunuz.Bu gazetecilik haber lerini bırakın da kendi konunuza bakın.Onunla ilgili çalışmalar yapın.Bu tür haberleri zaten gazeteciler yapıyor.Almanlar taaa 1950' li yıllarda;masal,ninni,hikâye,hayvan hikâye leri vb. tüm etnofrafik kıymet ve değerlerini derlemiş bitirmişler.Örneğin,bizim daha birkaç ilimizin masalı derlenmiş, diğerleri duruyor.Fransızlar,İtalyanlar ve diğerleri bu kıymetlerini yapıp bitirmişler.Bu sizin göreviniz,siz bu görevlerinizi yapın da gazetecilik haberlerini,gazetecilere bırakın. Ne,ikide birde çıkıp ahkam kesiyorsunuz.Üni versitelerin, özellikle sizin üniversitenizin hali işler acısı...Bilimsellik bir hikâyeden ibaret olmuş....Liyakatin ise adı yok.Dünya nın ilk 100,ilk 200,ilk 500 üniversitesi içerisinde adınız yok.Shangai indexsine göre de dünyanın saygın,4000 üniversitesi içerisin de de 3429. sıradasınız.Daha dün kurulan İnönü 1410.,S.Demirel 1710.,Dicle 2195.,Afyon 2503.,

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER’den METZAMOR tepkisi
BÜLENT MAVZER/İHA/Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim ...
Dadaşlık bu işte..
GHA/Erzurum’da dün bir özel halk otobüsünde yaşanan olay, insanlığın ölmediğini ...
Girişimci Kadınlar’dan 2011 atılımı
İHA/Erzurum Girişimci Kadınlar derneği üyeleri 2011 Dünya Üniversite Kış ...
 
Özengiz’e güven oyu
GHA/Erzurum Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanlığı’nda yeniden Ali Özengiz dönemi başladı.
SPK sınavı Erzurum’da yapılacak
Sermaye piyasası çalışanlarının mesleki yeterlilik ile bilgi ve becerilerin ...
21 köy yolu açılmayı bekliyor
A.TÜRKEZ/İHA/Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 61 köy yolunda ...
 
Halk Eğitimde atama
Yakutiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne Murat Sultan Özkan atandı. Yakutiye ...
Ruhları şad olsun..
GHA/Erzurum’da, 9 Kasım 1877’de kazanılan ‘Aziziye Zaferi’, askeri birlikler ...
Yaşlanıyoruz..
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Nüfusunun yarısından fazlasını gençlerin oluşturduğu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İtibarın Sınırı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva