ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
Emniyetten kaçakçılık operasyonu
Emniyetten kaçakçılık operasyonu
YKS başvuru süreci başladı
YKS başvuru süreci başladı
321 terörist etkisiz hale getirildi
321 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Ocak 2010 Perşembe - 04:03

Doğu’dan tam gün tepkisi

Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, tam Gün Yasasının çalışma barışı ve huzuru sağlayacak şekilde yasalaşması için hükümet temsilcileri ve tüm milletvekillerini göreve çağırdı.

Doğu’dan tam gün tepkisi

//BASIN AÇIKLAMASI
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları bu hafta TBMM’nde görüşülecek tamgün yasa tasarısıyla ilgili olarak basın açıklaması yaptılar.
Basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, “Tam Gün Yasa Tasarısı mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmetinin sunumunu olumsuz yönde etkileyecek, ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirecek eksiklikler taşımaktadır” dedi.
//SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA ŞARTLARI AĞIR
Sağlıkta Dönüşüm Programıyla birlikle çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için Tam gün Yasa tasarısında var olan adaletsizliklerin giderilmesinin şart olduğunu dile getiren Duman, “Tam Gün Yasa Tasarısının bu haliyle yasalaşması sağlık hizmeti sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olacaktır. Sağlık Hizmeti sunumunun bir ekip hizmeti olduğu unutulmamalıdır. Daha önce Sağlık Bakanlığı’nın Tam Gün Yasa Taslağı içinde yer verilen ancak hükümet tasarısı haline getirirken taslaktan çıkartılan tabip dışı personel döner sermaye tava oranları, yüzde 150’den 200’e, riskli birimler için yüzde 200’den yüzde 250’ye yükseltilmelidir. Hali hazırda performans sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle, kamunun en düşük gelire sahip kesimi haline dönüşen hekim dışı personelin yaşadığı adaletsizliğe son verilmelidir” diye konuştu.
//DÖNER SERMAYE SORUNU
Tabip dışı personelin döner sermaye gelirlerinin emekliliğe yansıtılmasını isteyen Duman, “Türkiye’deki radyoloji ünitelerinin büyük çoğunluğu çalışan güvenliği standartlarını taşımazken, Tasarıda haftalık çalışma süresi 35 saate yükseltilerek radyoloji çalışanlarının sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Bu hatadan mutlaka dönülmeli ve radyoloji çalışanlarının 25 saat olan haftalık çalışma süreleri değiştirilmemelidir.” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasına Memur-Sen İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, ve yaklaşık 50 sağlık çalışanı katıldı.
//ERZİNCAN’IN TEPKİSİ
 Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu hafta görüşülecek olan Tam Gün Yasa Tasarısı hakkında açıklamada bulunan Erzincan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, yasayı olumlu karşıladıklarını ancak yasada bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.
Erzincan Devlet Hastanesi A Blok önünde, sendika üyeleri ile birlikte basın açkılaması yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, “2003 yılından bu güne uygulanan sağlıkta dönüşüm programının önemli ayaklarından birisi olan Tam Gün Yasa Tasarısı bu hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülecektir. Sağlık-Sen olarak hekimlerin tam gün esaslı çalışmalarının sağlık sistemi açısından olumlu buluyoruz. Sağlık çalışanlarının haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi, nöbet ücreti uygulamasının kapsamının genişletilmesi, gibi düzenlemeler tasarının olumlu yönleri olarak öne çıkmaktadır. Ancak Tam Gün Yasa Tasarısı mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmetinin sunumum olumsuz yönde etkileyecek, ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirecek eksiklikler taşımaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programıyla birlikte çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için Tam Gün Yasa Tasarısında var olan adaletsizliklerin giderilmesi şarttır.
//UYGULAMA ADELETSİZ
Tam Gün Yasa Tasarısının, bu haliyle yasalaşması, sağlık hizmeti sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olacaktır. Sağlık hizmeti sunumunun bir ekip hizmeti olduğu unutulmamalıdır. Daha önce Sağlık Bakanlığa Tam Gün Yasa Taslağı içinde yer verilen, ancak Hükümet Tasarısı haline getirilirken taslaktan çıkartılan tabip dışı personel döner sermaye tavan oranları; yüzde 150'dem yüzde 20'e, riskli birimler için yüzde 200'den yüzde 250'ye yükseltilmelidir. Hali hazırda performans sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle, kamunun en düşük gelire sahip kesimi haline dönüşen hekim dışı personelin yaşadığı adaletsizliğe son verilmelidir. Sağlık-Sen olarak, Genel Kurul görüşmeleri yapılacak Tam Gün Yasasının çalışanlara barışı ve huzurunu sağlayacak şekilde yasalaşması için başta Hükümet temsilcileri olmak üzere tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz” şeklinde ifade etti.
//IĞDIR SAĞLIK-SEN'DEN "TAM GÜN YASA TASARISI" AÇIKLAMASI
Sağlık-Sen Iğdır Şube Temsilcisi Fettah Eray Karadağ, 'Tam Gün Yasa Tasarısı'nın sağlık sistemi için olumlu yönleri olduğunu, olumsuz yönlerinin ise düzeltilmesi gerektiğini söyledi.
Iğdır Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan Sağlık-Sen üyeleri adına bir açıklama yapan Fettah Eray Karadağ, 2003 yılından bugüne uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın önemli ayaklarından birisi olan 'Tam Gün Yasa Tasarısı'nın bu hafta TBMM'de görüşüleceğini hatırlattı.
//OLUMSUZLUKLAR GİDERİLMELİ
Karadağ, "Hekimlerin tam gün esaslı çalışmalarını sağlık sistemi açısından olumlu buluyoruz. Sağlık çalışanlarının haftalık çalışma sürelerinin 40 saate düşürülmesi, nöbet ücreti uygulamasının kapsamının genişletilmesi gibi düzenlemeler tasarının olumlu yönleri olarak öne çıkmaktadır. Ancak yasa tasarısı mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmeti sunumunu olumsuz yönde etkileyecek. Ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirilecek eksiklikler taşımaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla birlikte çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için Tam Gün Yasa Tasarısı'nda var olan adaletsizliklerin giderilmesi şarttır. Tam Gün Yasa Tasarısı'nın bu haliyle yasalaşması, sağlık hizmeti sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olacaktır" dedi.
//HAKKARİ’DEN 'TAM GÜN YASA TASARISI'NA DESTEK
Hakkari Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Hakkari Şubesi Başkanı Veysel Çiftçi, 2003 yılından bu güne uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın önemli ayaklarından birisi olan ve bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 'Tam Gün Yasa Tasarısı'nın olumlu bulduklarını açıkladı.
Şube binasında bir basın açıklaması yapan Veysel Çiftçi, Sağlık-Sen olarak hekimlerin tam gün esaslı çalışmalarının sağlık sistemi açısından olumlu bulduklarını belirtti. Sağlık çalışanlarının haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi, nöbet ücreti uygulamasının kapsamının genişletilmesi gibi düzenlemeler tasarının olumlu yönleri olarak öne çıktığını belirten Çiftçi, ancak 'Tam Gün Yasa Tasarısı' mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmetinin sunumunu olumsuz yönde etkileyeceğini iddia etti. Çiftçi, "Ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirecek eksiklikler taşımaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla birlikte çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için Tam Gün Yasa Tasarısı'nda var olan adaletsizliklerin giderilmesi şarttır. Tam Gün Yasa Tasarısı'nın bu haliyle yasalaşması, sağlık hizmeti sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olacaktır. Bu basın açıklamamız vesilesiyle hükümete ve milletvekillerimize tasarısı ile ilgili bir kez daha sesleniyoruz. Sağlık hizmeti sunumunun bir ekip hizmeti olduğu unutulmamalıdır. Daha önce Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün Yasa Taslağı içinde yer verilen, ancak hükümet tasarısı haline getirilirken taslaktan çıkartılan, tabip dışı personel döner sermaye tavan oranları; yüzde 150'den yüzde 200'e, riskli birimler için yüzde 200'den yüzde 250'ye yükseltilmelidir. Hali hazırda performans sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle, kamunun en düşük gelire sahip kesimi haline dönüşen hekim dışı personelin yaşadığı adaletsizliğe son verilmelidir. Sağlık-Sen olarak, genel kurul görüşmeleri yapılacak Tam Gün Yasası'nın, çalışma barışı ve huzurunu sağlayacak şekilde yasalaşması için başta hükümet temsilcileri olmak üzere tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
//SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI
Sağlık çalışanları Beydağı Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.
Hastane önünde bir basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Abdullah Yakut, "2003 yılından bugüne uygulanan sağlıkta dönüşüm programının önemli ayaklarından birisi olan "Tam Gün Yasa Tasarısı" bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecektir. Sağlık-Sen olarak hekimlerin tam gün esaslı çalışmalarının sağlık sistemi açısından olumlu bakıyoruz. Sağlık çalışanlarının haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi, nöbet ücreti uygulamasının kapsamının genişletilmesi gibi düzenlemeler tasarının
olumlu yönleri olarak öne çıkmaktadır. Ancak bu yasa tasarısı mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmetinin sunumunu olumsuz yönde etkileyecek, ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleşecek eksiklikler taşımaktadır. Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için bu yasa tasarısındaki adaletsizliklerin giderilmesi şarttır. Tam Gün Yasa Tasarısının, bu haliyle
yasalaşması, sağlık hizmeti sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olacaktır. Bu kitlesel basın açıklamamız vesilesiyle hükümete ve milletvekillerimize yasa tasarısıyla ilgili olarak bir kez daha sesleniyoruz; sağlık hizmeti sunumunun bir ekip hizmeti olduğu unutulmamalıdır. Sağlık-Sen olarak, Genel Kurul görüşmeleri yapılacak Tam Gün Yasası'nın çalışma barışı ve huzurunu sağlayacak şekilde yasalaşması için başta hükümet temsilcileri olmak üzere tüm milletvekillerimizi
göreve çağırıyoruz" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necip amir 15 Ocak 2010 Cuma 18:34

tabiki tepki gösterirler işlerine gelmiyorda ondan doktorlar bakıyor ki devletin verdiğinin üç katını MUAYENEHANELERDEN kazanıyoruz.sabah sekizden akşam beşe kadar hastanede durmakta neymiş sağlık bakanıda eğer muayenehanesi olan DR. varsa istifa etsin diyor doktorlarda ne istifa ediyor, nede hastaneye gelen hastalara bakıyor

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Milli Park atılımı
İHA/Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Dairesi, Kars'ın Sarıkamış ...
Çevre’de, hava kirliliği yoğunlaşması
GHA/Erzurum’da kalorifercilere yönelik olarak, ısınmadan kaynaklanan hava ...
Sağlıkta ‘yeşil dram’
Her üç kişiden birinin yeşil kartlı olduğu Erzurum, Türkiye sıralamasında ...
 
Kar ve kirli hava, gözün düşmanı
İHA/ Göz Doktoru Nihat Çağlar, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte göz ...
Hıfzısıhha’da AB normu
GHA/Erzurum Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü, oldukça yoğun bir çalışma ...
Sağlık-Sen’den tam gün tepkisi
İHA/Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Tam Gün Yasa Tasarısı'nın ...
 
"Şifa Kalp Günleri Sempozyumu" başladı
CİHAN/ Şifa Hastaneler grubu tarafından şifa kalp günleri sempozyumu aort ...
Kabus bitiyor mu?
Sağlık Bakanlığı, ülkemizin de içinde bulunduğu birçok ülkede domuz gribinin ...
Dereler çocukların kızak pisti oldu
İHA/Karaçoban ilçesinde aşırı soğuklar nedeniyle buz tutan dereler küçük ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva