DSP’DEN ÜGD TEPKİSİ
DSP Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, Erzurum’da tarım ve hayvancılık sektörlerinin bölgeye özgü şartlarla desteklenmesi çağrısında bulundu. Suer, yaptığı açıklamada, Erzurum’un, tarım sektörü ve bu sektöre bağlı olarak hayvancılıkta olması gereken seviyeyi elde edemediğini belirterek, “Erzurum, büyükbaş hayvan varlığı açısından Türkiye’nin sayılı illerinden birisi. Ancak buna paralel olarak et ve süt üretiminde ise, boynu bükük bir durumdadır. Sektör içerisindeki bu çelişki, bir yerlerde hata olduğunu gösteriyor” dedi.
SUER: TARIM SEKTÖRÜ AÇMAZDA
Hükümetin, durumu Erzurum’la aynı olan il ve bölgelerde tarım ve hayvancılık sektörü için hiç uygulanmamış politikalar izlemesi gerektiğini kaydeden DSP İl Başkanı Suer, “Mesela üretim bazlı gelir desteği uygulaması, söz konusu il ve bölgeler için farklı bir muhtevaya sahip olmazsa, durum içinden daha da çıkılmaz bir hal alacaktır. Bu yüzden Erzurum’daki sivil toplum örgütleri, ilgili meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin bu hususta derhal harekete geçmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
ÜGD, TARIMA DESTEK SAĞLAMAZ İDDİASI
DSP Erzurum İl Başkanı olarak kendisinin, çiftçilere ödenen doğrudan gelir desteği uygulamasına son verilecek olması ve yeni uygulanacak olan üretim bazlı gelir desteği sisteminin, bölge çiftçisini olumsuz yönde etkileyeceğine dair bir rapor hazırlayacağını ve bunu parti genel merkezine sunacağını aktaran Suer, “Hepimiz şimdiden harekete geçer ve bu meseleye sahip çıkarsak, yanlışa düşülmesine izin vermemiş oluruz. Ama söz konusu uygulama bahsedildiği şekliyle başlarsa, çiftçimize kendi ellerimizle kötülük etmiş oluruz. Bu nedenle Erzurum’daki STK’ların da vakit varken harekete geçmesini, ortak bir konsensüs oluşturularak çiftçiye sahip çıkmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.