MUHTARLARIN İKAMETGAH TEPKİSİ
Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Kara, muhtarların yetkilerinin giderek, kısıtlandığını belirterek, ikametgâh ilmühaberi belgesinin kaldırılmasına tepki gösterdi.
Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Resul Kara, muhtarların yetkilerinin giderek, kısıtlandığını belirterek, ikametgâh ilmühaberi belgesinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Kara, muhtarların sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
MUHTARLARIN ÖNEMLİ SORUNLARI VAR
Muhtarların önemli sorunları olduğunu belirten Kara, “ Muhtarlar olarak, düşük maaşlarla hayatımızı devam ettiriyoruz. Bunun yanında birçok muhtar arkadaşımızın sosyal güvencesi yok ve Bağ kur’a prim borcunu ödeyemiyor. Sorunların aşılması noktasında, muhtarlara destek verilmesini istiyoruz. İkametgâh ilmühaberinin kaldırılması muhtarların yetkisini kısıtlamak anlamı taşıyor. Yetkilerimiz giderek kısıtlanıyor. Hak ettiğimiz konuma bir türlü gelemiyoruz. Muhtarların hak ettiği konuma gelmesi noktasında girişimlerimiz devam ediyor. Dernek olarak bu konuda önemli çalışmalara imza atıyoruz” dedi.
YAZ AYLARINDA KÖYLERE YETERLİ HİZMET GİTMELİ
Yaz aylarında köylere yeterli hizmetin gitmesinin önemine değinen Kara, “ Yaz aylarında köylere gereken hizmet üretilebilmelidir. Köylerde özellikle yolların onarımı açısından önemli sorun ve alt yapı eksiklikleri var. Bu alt yapı eksikliklerinin giderilmesi noktasında ödenekler artırılmalıdır. Köy yollarının rehabilite edilmesi için siyasilerin duyarlı olmasını istiyoruz. Muhtarların sorunları göz ardı edilmemelidir. Köylerin kalkınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sorunların görmezden gelinmemesi gerekiyor” dedi.