DAİB’den pazarlama sorununa vurgu
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, doğudaki yatırımcı ve sanayicinin sorunlarının aşılması için pazarlama sorunun aşılması gerektiğini belirterek, pazarlama sorunun aşılması ile yatırımların artacağını ve bu alandaki sıkıntıların aşılacağını kaydetti.
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, doğudaki yatırımcı ve sanayicinin sorunlarının aşılması için pazarlama sorunun aşılması gerektiğini belirterek, pazarlama sorun ayılması ile yatırımcı ve sanayicinin sorunların aşılacağın kaydetti
Doğu Anadolu ihracatçılar Birliği Genel Sekreteri Kabakuş, bölgedeki yatırımcının sorunlarının aşılması için dış pazarlara açılmasının önemine değinerek, bununda ihracatla mümkün olacağını ifade etti.
İHRACATÇIYA YÜK ENGELİ KALDIRILMALI
Sınır ticaret merkezlerine vergi muafiyeti tanınmasının da önemine değinen Kabakuş, “Yolcu beraberinde getirilen eşyalardaki vergi muafiyet değerleri kadar sınır ticaret merkezi kapsamında yapılan ticaret içinde tanımladır. TCDD ‘nin ihracatçıya koyduğu yük engeli kaldırılmalıdır. Bazı illerde bulunan bankalarda kambiyo servislerinin bulunmaması sorunu, , teşviklerin yetersizliği ve özel fatura sorunudur. Söz konusu sorunlarını aşılmasını istiyoruz” dedi.
STM LERE DÜZENLEME GETİRİLMELİ
İhracattaki sorunların aşılması için sınır ticaret merkezleri konusunda düzenlemeler yapılmasının önemine değinen Kabakuş, “Komşu ülkelerle olan ticaretin artırılması için sınır ticaret merkezleri projesi hayata geçirilmiştir. Söz konusu proje doğu ekonomisi açısından çok önemli.. Sınır ticaret merkez kapsamında ithal edilen ürünler, il ihtiyacına göre değil de bölge ihtiyacı düşünülerek kotalar artırılmalıdır. Sınır ticaret merkezleri kanalı ile yapılan dış ticaret hacminin artarak amacına ulaşacağını ve bölgemizde atıl kapasite ile çalışan fabrikaların uygun değer düzeyde üretim yapacağını düşünüyoruz” dedi