ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarıyı ödüllendirdi
Çiftçi başarıyı ödüllendirdi
Bilişim tabanlı üniversite sayısı 70'e çıkarılacak
Bilişim tabanlı üniversite sayısı 70'e çıkarılacak
Haberleşmede Evrensel Hizmet gündemi
Haberleşmede Evrensel Hizmet gündemi
Tunç’tan kararlılık mesajı
Tunç’tan kararlılık mesajı
Göktaş'tan 'sosyal medya düzenlemesi' açıklaması
Göktaş'tan 'sosyal medya düzenlemesi' açıklaması
HABERLER>GUNCEL
19 Eylül 2007 Çarşamba - 00:00

DADAŞLIĞA YAKIŞMIYOR!

Erzurum’da kentleşme sorunları gün geçtikçe artıyor. Verilen ve alınan göçler yüzünden, Erzurum’a özgü yüksek kentlilik bilincinin zayıflaması, kentlilik adap ve edebinin benimsenmemesinin olumsuz sonuçları, günlük yaşamda yasak ve kuralların çiğnenmesi şeklinde sergileniyor.

DADAŞLIĞA YAKIŞMIYOR!

DADAŞLIĞA YAKIŞMIYOR! Erzurum’da kentleşme sorunları gün geçtikçe artıyor. Verilen ve alınan göçler yüzünden, Erzurum’a özgü yüksek kentlilik bilincinin zayıflaması, kentlilik adap ve edebinin benimsenmemesinin olumsuz sonuçları, günlük yaşamda yasak ve kuralların çiğnenmesi şeklinde sergileniyor. YASAKLAR DELİNMEK İÇİN Mİ VAR? Erzurum’da çevre ve ulaşım kuralları ihlalleri yoğun biçimde gözleniyor. Baskın biçimde, yasaklara uyulmuyor, kişi ve kamu hukuku ise gözetilmiyor. Sıkça çiğnenen yasaklar arasında çevreye çöp atmak, imar izinlerini yok saymak, inşaatlarda kamu payını ihlal etmek, cep telefonu kullanımında adap gözetmemek, gürültü ve görüntü kirliliğine yol açan davranışlarda sınır tanımamak, ulaşımda araçların yayalara, yayaların araç geçiş haklarına uymamak, kırmızı ışığı yok saymak, fatura ödemelerini mazeretsiz olarak zamanında yapmayarak cezaya kalmak, kamuya ait alanlarda sigara içmek, kamu veya özel sektör işlerinde sıraya girmemek bulunuyor. KURALLARA UYANLAR DELİ Mİ? Erzurum’da artık kamuya ati alanlar ve araçlarda yasaklara riayet etmek sıra dışılık olarak görülmeye başlandı. Hiçbir aracın bulunmadığı bir kavşakta kırmızı ışıkta duran araç sahibi, minibüsüne 14 artı birden fazla yolcu almayan şoför, çöpünü poşete koyarak istasyona götüren vatandaş, faturasını ilk ödeyen şahıs, araca bindiğinde yahut aracıyla trafiğe çıktığında cep telefonunu kapatan kimse, kalabalık içinde sesini yükseltmeden konuşan, kahkahasını edebiyle bastıran insan, müziğin sesini çevreye zarar vermesin diye kısan eğlence yeri sahibi garip sayılıyor. BUNLARI KİM DENETLEYECEK? Yasakların çiğnenme sıklığındaki artışta en büyük neden, Erzurum’da bozulan kentlilik kültürü ve yasakların, bunları koyanlarca denetlenerek disipline edilmemesi geliyor. Belediyeler çevreye zarar verenleri cezalandırmıyor, kaçak kat çıkmak alışkanlığına zecri önlem alınmıyor, trafiğe yolcu haddini aşarak çıkan toplu taşıma araçları gereğince kontrol edilmiyor, kamu alanlarında sigara içenlere ceza verilmiyor, cep telefonuyla konuşarak araç kullananlar trafikten men edilmiyor. Yasakların laubali şekilde delinmesi ise Erzurum’da toplumsal düzenin dejenere olmasına, yasak koyuculara karşı güvensizlik oluşumuna yol açıyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÖĞRENCİLER YANGIN KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ Erzurum'da 2007- ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANI ATINÇ: YOKSULU HER ZAMAN HATIRLAMAK ...
Erzurumspor’da Kombine şoku
Kombine bilet satışlarından ciddi bir gelir elde etmeyi planlayan yönetim, ...
 
VERGİ DAİRESİ BAŞKANI AKTAR’DAN KAYITDIŞI UYARISI
Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Aktar, vatandaşların yaptıkları alışverişlerde ...
Vali Güvenç öğrencilere başarı diledi
Yeni Eğitim Öğretim sezonunun açılması sebebiyle İlköğretim Okulu öğrencilerini ...
OKUL ÖNLERİ GÜVENLİK ALTINDA
Erzurum’da 2007 – 2008 yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla ...
 
ETHEM BABA TÜRBESİ RESTORE EDİLİYOR
Erzurum'un Narman ilçesi Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, ''Narman'ı ...
Ilıca Belediyesinden ramazan yardımı
Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, geçen ramazan ayında ilçede bulunan ...
BALIK PAZARLARINDA RAMAZAN CANLILIĞI
Ramazan ayında geçmiş yıllara göre balığa olan talep artıyor. Balık satıcıları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva