ÖĞRENCİLER YANGIN KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
Erzurum'da 2007- 2008 eğitim - öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda düzenlenen törenlerde öğrencilere "Yangın halinde ne yapmalıyız" içerikli bilgilerin olduğu uyarıcı broşürler dağıtıldı.
Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin bilgilendirilmesi ve ailelerini bilgilendirmeleri amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından bastırılan el broşürleri, öğrencilere dağıtıldı.
BROŞÜR ÖNEMLİ BİLGİLER İÇERİYOR
Öğrencilere dağıtılan broşürlerde yangın halinde ne yapılması konusunda şu bilgiler verildi: "Telaşlanmayınız, hemen itfaiye (110)'a haber veriniz, yangın yerinin adresini ve telefonunu doğru olarak bildiriniz, yangını yakın çevrede bulunanlara duyurunuz, itfaiyeye haber verdikten sonra kendinizi tehlikeye atmadan yangını söndürmeye çalışınız, itfaiyenin müdahalesi esnasında yangın sahasına girmeyiniz, alo doğalgaz ile ilgili şikayetlerinizi 187'ye bildiriniz. Evlerde: Ev aletlerinin fişlerini prizde takılı bırakmayınız, tüp gazla çalışan ev aletlerini sızıntılara karşı sık sık kontrol ediniz, çocukların kibrit ve benzeri yanıcı maddelerle oynamasına engel olunuz, boş ve yedek tüpleri ayrı yerde muhafaza ediniz, katalitik sobaları kapı çıkışına koymayınız, küçük odalarda uzun süre yakmayınız, bacalarınızı yılda en az bir defa temizletin. İşyerlerinde: Yanıcı, yakıcı ve kolay tutuşur özelliği taşıyan malzemeleri ayrı ayrı kargil bölmelerde saklayınız, elektrik tesisatının sık sık ehliyetli elektrikçi tarafından gözden geçirilmeli, eskiyen ve deforme olan kabloların, antikron kasalarla değiştirilmesi, söndürme, kurtarma, koruma ve ilkyardım ekipleri oluşturularak eğitimlerinin yaptırılması."