Atatürk Üniversitesi, Çoruh Havzası Kalkınma Birliği ve Oltu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortak geliştirilen Çoruh havzasında koyunculuğun geliştirilmesi projesinin ikinci çalıştayı rektörlükte gerçekleştirildi.
//PROJE ANA BAŞLIKLARIYLA DEĞERLENDİRİLDİ
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Oltu Cağ Kebabı’na coğrafi işaret mahreç belgesi alınması ile başlayan koyunculuk projesi süreci, 19 Nisan 2010 tarihinde yapılan birinci çalıştayla ana başlıklarıyla değerlendirildi ve farklı kurumlardan proje çalışmalarında yer alacak uzmanlar tespit edildi
//PROJE İÇERİĞİ ELE ALINDI
Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök’ün de katıldığı ikinci toplantı, Atatürk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Sait Keleş başkanlığında gerçekleşti. Çoruh havzası Kalkınma Birliği Müdürü Cafer Yakupoğulları tarafından önceki toplantı ve proje içeriği hakkında yapılan sunumla başlayan toplantıda, katılımcıların proje ile ilgili görüş ve düşünceleri değerlendirildi. Geniş kapsamlı bir program olarak tasarlanmasına karar verilen koyunculuğun geliştirilmesi projesinin ilk aşaması olarak Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya başkanlığında bir komisyon tarafından envanter çalışması yapılması kararlaştırıldı.
Toplantıya Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Doç. Dr. Tecer Atsan, Doç.Dr. Mevlüt Karaoğlu, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, KUDAKA Uzmanları Talha Bekir Özmen , Hasan İskender, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Sadrettin Yüksel ve Erdoğan Sezgin, Tarım İl Müdürlüğünden Cengiz Ceylan, Erzurum SYDV’den Haluk İlhan ve Adem Akdağ katıldı.