Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Diyanet Vakfı Sendikası Diva-Sen Erzurum Şube Başkan Yardımcısı A. Latif Tavlaşoğlu, diyanet çalışanlarının, toplumun her kesimiyle diyaloğa geçebilen kesim olduğunu söyledi.
DİYANET, TOPLUMU AYDINLATIYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütme, din konusunda toplumu aydınlatma ve ibadetlerini yönetme, görevini yerine getiren bir kuruluş olduğunu kaydeden Tavlaşoğlu, “Bu önemli görevin yerine getirilmesinde, cennet vatanımızın her köşesinde, yurt dışında her türlü olumsuzluk ve zor şartlarda bile olsa mesai mefhumu tanımdan görev yapan, insanlarımızın gece gündüz yanında bulunarak üzüntülü anlarında dertleri ile dertlenen; Peygamber misyonunun bilincini hiç bir zaman kaybetmeden, siyasi görüşlerin ve partilerin her birisine eşit mesafede kalarak, toplumun her kesimi ile diyaloğa giren Diyanet çalışanı arkadaşlarımızın önemli bir yeri vardır” diye konuştu.
“DİYANET ÇALIŞANLARININ SOSYAL VE EKONOMİK HAKLARINI”
Diyanet çalışanlarının toplumun her kesiminden teşvik ve saygı görmesi, hayat standartlarının sosyal ve ekonomik yönden iyileştirilmesi ve toplum içinde hak ettikleri yeri almalarını beklemelerinin en tabii hakları olduğunu vurgulayan Tavlaşoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlandığı bu günlerde, toplumun her türlü probleminin çözüldüğü, zenginin, fakirin, amirin, memurun, patronun ve işçinin bir araya geldiği mekanlar olan camilerin, çözüm bekleyen bir çok sorunları olduğunu kaydetti. Bunların başında ısınma, aydınlatma, bakım, onarım ve temizlik giderlerinin karşılanamamasının geldiğini vurgulayan Tavlaşoğlu, “Camilerimizin daha temiz bakımlı ve düzenli olması için bu giderlerin devlet bütçesi tarafından karşılanması gerekir” dedi.
“SEYYANEN ZAM KARARI, ÇALIŞMA BARIŞINI BOZDU”
Şube Başkan Yardımcısı A. Latif Tavlaşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef birlikten beraberlikten konuştuğumuz şu günde Hükümetin bir uygulaması, kurum içerisinde huzursuzluğa sebebiyet vermiştir. Memurların tümüne verilen seyyanen 113.YTL’lik ek zammın kurum içerisinde çalışan Genel İdari Hizmet sınıfındaki müdür, şef, memur ve şoförlere verilmemesi, çalışma barışını zedelemiştir. Hükümetin en kısa zamanda bu yanlışını gidermesini bekliyoruz. Çözümünü beklediğimiz diğer bir sorunda 4/B statüsünde çalıştırılan Din Görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinin sorunlarıdır. 4/B statüsü Diyanet İşleri Başkanlığı yapısına uymamaktadır. Şu an yüzlerce arkadaşımız eşinden ve çocuğundan ayrı yaşamaktadırlar. Bir çok sosyal haktan mahrum bırakılarak köle muamelesine tabi tutulmaktadırlar. En kısa zamanda 4/B statüsünde çalışan arkadaşlarımızın 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi kadroya geçirilerek 4/B statüsünün Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kaldırılması gereklidir”