Ceza İnfaz Kurumları Personeli Hüseyin Turgut Personel Eğitim Merkezi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de dikkat çekiyor. Eğitim Merkezi’nde kurs alan 143. Dönem kursiyerleri, Yaşlılar Haftası dolayısıyla önce bakımevini ziyaret etti, ardından da Kızılay’a kan bağışında bulundu. Kursiyerlere ayrıca, Palandöken Kayak Merkezi’nde, kayak eğitimi veriliyor.
Ceza İnfaz Kurumları Personeli Hüseyin Turgut Personel Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Süreyya Saygın, eğitim merkezinde eğitim alan kursiyerlerde farkındalık oluşturma amacıyla bir takım sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.
//SOSYAL ETKİNLİKLER
Kursiyerlerin, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bakımevinde kalan kimsesiz yaşlıları ziyaret ettiklerini ve yaşlılara bir takım hediyeler verdiklerini kaydeden Saygın, “Burada amaç, kursiyerler üzerinde farkındalık oluşturmaktır. Çünkü yaşlılara saygı ve sahiplenme gereksiniminin yeri, Türk aile yapısında ayrı bir yere sahiptir.” dedi. Bakımevini ziyaret ederek, kimsesiz yaşlılarla bir araya gelen kursiyer infaz koruma memurlarının, daha sonra bir başka sosyal sorumluluk örneği sergileyerek, Kızılay’a kan bağışında bulunduklarını vurgulayan Saygın, 143. Dönem kursiyerlerinin, Eğitim Merkezi revirinde yüksek bir katılımla kan bağışında bulunduğunu dile getirdi.
//PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ’NDE KAYAK EĞİTİMİ…
Ceza İnfaz Kurumları Personeli Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’ndeki etkinliklerin, sadece sosyal ve kültürel alanlarda olmadığına dikkati çeken Merkez Başkanı Saygın, kursiyerlerin, sportif alanlarda da eğitildiklerini kaydetti. Ceza İnfaz Kurumları Personeli Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’ne eğitim için gelen kursiyerlerin, boş zamanlarını daha iyi değerlendirebilmeleri amacıyla, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de kayak kursu düzenlediklerini belirten Saygın, “Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erzurum’da eğitim gören kursiyerlere, bu imkandan yararlandırabilmek için Palandöken Kayak Merkezi’nde kurs verilerek kayak yapma imkanına kavuştular. Söz konusu sosyal etkinlik, Türkiye’nin değişik illerinden gelen kursiyerler tarafından memnuniyetle karşılandı.” diye konuştu.
Ceza İnfaz Kurumları Personeli Hüseyin Turgut Personel Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Süreyya Saygın, hemen her alanda etkinliklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.