CHP Erzurum’a kar tazminatı istedi
CHP İl Başkanı Ersal Bakan, kış mevsiminin yoğun olarak yaşandığı kentte, günlük yaşamın olumsuz etkilendiğini belirterek, belediyelerin bu konudaki giderlerinin önemli boyuta ulaştığını söyledi.
CHP İl Başkanı Ersal Bakan kış mevsiminin yoğun olarak yaşandığı kentte günlük yaşamın olumsuz etkilerinin devam ettiğini belirterek belediyelerin bu konudaki giderlerinin önemli boyuta ulaştığını ifade etti.
DOĞU İLE BATI ARASINDAKİ KALKINMIŞLIK FARKI ARTIYOR
Kış koşullarının günlük hayatı olumsuz etkilediğini belirten Bakan, “Diğer kentlerde kar ödeneği konusunda giderler oluşmuyor ve bu yöndeki harcama kalemleri yatırıma dönüşüyor. Bunun yanında Erzurum’da her yıl trilyonlarca kaynak hiçbir yatırıma dönüşemiyor ve doğu ile batı arasındaki kalkınmışlık farkı giderek artıyor. Hükümet bu konuda duyarlı olmalıdır.” dedi.
KENT SOSYO EKONOMİK İVME KAYBEDİYOR
Erzurum’un her geçen gün kan kaybettiğini belirten Bakan, “ Erzurum’da işsizlik ve yoksulluk her geçen gün artıyor. Buna rağmen, hükümet ekonomideki başarısıyla övünüyor, ana muhalefet partisi olarak gözle görülür bir icraat göremiyoruz. Hükümet bu noktada üzerine düşeni yapabilmelidir” dedi.
YATIRIMLARDAN YETERLİ PAYI ALAMIYORUZ, İDDİASI
İlçelerde onlarca atıl fabrika bulunduğunu belirten Bakan, “Erzurum şu an hak ettiği pozisyonda değil. İşsizlik ve yoksulluk her geçen gün artarken, ilçelerde bulunan onlarca fabrika atıl durumda, öz kaynaklarımızı etkin kullanabilmeliyiz. İşsizlik konusunda yapılan bir diğer hatada özelleştirmenin bilinçli yapılmaması. Kurumlar birilerine peşkeş çekiliyor” dedi.