ÇADIR YANGINI: 2 ÖLÜ, 4 YARALI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde evleri inşaat halinde olduğu için çadırda yaşıyan Teker ailesi çıkan yangın sonucu alevler arasında kaldı. Yangında 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 4 kişi ağır yaralandı. Durumları ciddi olan çocuklardan Elif ve Gülcan Teker'in Erzurum Araştırma Hastanesi'ne sevk edildikleri açıklandı. Yaralılardan Elif Teker’in de Erzurum’da hayatını kaybettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Diyadin ilçesi Fatih Mahallesi'nde bulunan çadırda Cumartesi günü iftarlarını açtıktan sonra çocuklarını çadırda bırakarak bir yakınlarını ziyarete giden anne Saad ve baba Murat Teker çadırlarının yandığı haberini aldı. Elektrik olmadığı için çadırda mum yakan çocuklar mumun düşerek alev alması sonucu çadır içerisinden çıkamadılar. Çevredeki vatandaşların yoğun çabaları sonucu önce Diyadin ardından Doğubayazıt ve Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Rozerin (5) ve Abdullah (6) Teker hayatlarını kaybederlerken, diğer yaralı kardeşler Elif (3) Gülcan (10) Nazan (8) Can (7) Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına aldılar. Durumları ciddi olan çocuklardan Elif ve Gülcan Teker'in Erzurum Araştırma Hastanesi'ne sevk edildikleri açıklandı.
KÜÇÜK ELİF HAYATINI KAYBETTİ
Ağrı'dan Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen çocuklardan Elif Teker'in hayatını kaybettiği bildirilirken, vücutlarında büyük yanık oluşan Gülcan ve Can Teker kardeşlerin de Yanık Ünitesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi. Kardeşlerden 8 yaşındaki Can'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Yaralı Gülcan Teker, evde mum yaktıklarını, daha sonra uyuya kaldıklarını ve alevlerle uyandıklarını söyledi. Gülcan, kardeşlerini alarak dışarı çıkmaya çalıştıklarını, bu sırada yaralandıklarını ifade etti.
Çocukların dayısı Salih Gün de Teker ailesinin ev yaptırdığını ve bu sebeple çadırda bulunduklarını belirterek, "Yangın olduğu sırada baba, erzak getirmek için başka bir köye gitmiş. Anne de komşularına gitmiş, çocuklar da mum yakıp yatmışlar. Sonra yangın çıkmış" diye konuştu.