ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Eroğlu: ‘İkincilik için biz de net bir adayız’
Eroğlu: ‘İkincilik için biz de net bir adayız’
Kutlu Gençlerbirliği maçını değerlendirdi
Kutlu Gençlerbirliği maçını değerlendirdi
Erzurumspor’a yakışmadı: 1 - 2
Erzurumspor’a yakışmadı: 1 - 2
Ehram Erzurum’un kültür değeri
Ehram Erzurum’un kültür değeri
Baro ve ETSOTAM’dan işbirliği
Baro ve ETSOTAM’dan işbirliği
HABERLER>GUNCEL
10 Mart 2007 Cumartesi - 00:00

Besiciler, sorunlarını anlattılar

Erzurumlu besiciler, sorunlarını İl Genel Meclisine taşıdı. Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan’ın da bulunduğu meclis toplantısında sorunlarını dile getiren besiciler, uygulamaları eleştirdiler.

Besiciler, sorunlarını anlattılar

Besiciler, sorunlarını anlattılar Erzurumlu besiciler, sorunlarını İl Genel Meclisine taşıdı. Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan’ın da bulunduğu meclis toplantısında sorunlarını dile getiren besiciler, uygulamaları eleştirdiler. Besiciler adına meclis salonunda bir konuşma yapan Besiciler Odası 2’inci Başkanı İhsan Bozkır, Erzurum dendiğinde tarım ve hayvancılığın akla geldiğini, günümüzde tarım ve hayvancılığın ölme noktasına geldiğini söyledi. 1974 yılında Türkiye’de ilk kez Erzurum’da hayvan pazarı kurulduğunu hatırlatan Bozkır, o yıllarda 123 besi tesisinin bulunduğunu, bu tesislerin hiçbir yerde bulunmadığını açıkladı. 2007 yılında ise alınan siyasi kararlar neticesinde tesislerin kapatıldığını ve hayvan pazarının Kombina’ya alındığını vurgulayan Bozkır, bu sebeple hayvan pazarının canlılığını yitirdiğini ifade etti. SORUMLULUK ALMIYOR Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan’ın, “Erzurum’da halen ruhsatsız hayvan pazarı bulunuyor” şeklindeki açıklamasına besiciler olarak bir anlam veremediklerini kaydeden Bozkır, “Bu sorun besicilerin mi, tarım il müdürlüğü’nün mü? Erzurum’da hayvancılığın dışında faaliyet alanı yok. Vali Celalettin Güvenç bu konuda duyarlı davranmasına rağmen, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri sorumluluk almaktan kaçınıyor. Hayvan pazarı 21 gün kapalı tutulacak. Şap hastalığının ortaya çıktığı söyleniyor. Hiçbir araştırma yapılmadan hayvan pazarı kapatıldı. Hastalık varsa hayvan pazarı kapatılsın, ama hastalık denen bir şey yok.” dedi. ERDOĞAN’I SAVUNDU İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu Başkan Vekili Yakup Akpınar ise, besiciler tarafından eleştiriye uğrayan Tarım İl Müdürü Erdoğan’ı savundu. Erzurum gibi hayvancılığın büyük önem arz ettiği bir bölgede hayvan pazarının gerekli olduğunu belirten Akpınar, “Hayvan pazarının kapatılması konusunda sadece Tarım İl Müdürlüğü karar almadı. Tarım komisyonu olarak biz de kapatılmasını onayladık. Şap hastalığına karşı mücadele edilmesi için hayvan pazarının kapatılması gerekliydi. Besiciler bir süre için mağdur olacak. İleride daha büyük sorunlar yaşanmaması için hayvan pazarını kapattık.” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NARMAN'DA SAĞLIK TARAMASI YAPILDI
Erzurum'un Narman ilçesi ve 43 köy ilköğretim okulundaki 3 bin 648 öğrenci ...
Yeni OKS Sistemi Geliyor
Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı'nda (OKS) "tek sınav" dönemi 2008'de sona erecek.
KARDAN BOZULAN YOLLAR ONARILIYOR
Kazım Karabekir Belediyesi'nce tahrip olan yollar dolgu yapılarak, onarılmaya başlandı.
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
"2011 TÜRKİYE’NİN GURURUDUR" Ankara Üniversitesi SBF İktisat ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
TÖRÜNER’E TEPKİ Ulusal Bir gazetenin köşe yazarı Yaman ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
GAZETECİ ŞENER'İN ANNE ACISI Palandöken Gazetesi Sahibi ve Doğu ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
PALANDÖKEN REKOR KIRDI Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI Erzurum'da 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE OĞLUNA HAYAT VERDİ Erzurum'da, 4 yıldır ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva