Erzurum’da besicilerle bir araya gelerek sorunlarını görüşen Et ve Balık Kurumu (EBK ) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, son zamanlarda kırmızı etteki fiyat artışını değerlendirdi. Bekir Ulubaş, "Geçmişte söyledim, şimdide söylüyorum. Son zamanlarda besiciler kuyumculardan çok kazandı" dedi.
//EBK, BESİCİ İŞBİRLİĞİ
EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Erzurum Kombinasında besicilerle bir araya geldi. Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Kaya ve Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever'in de hazır bulunduğu toplantıda son dönemlerdeki kırmızı etteki fiyat artışlarının nedenlerini anlattı. 2002 yılına kadar besicilerin çok az kazandığını anımsatan Bekir Ulubaş, "Az kazandıkları içinde besi ahırlarındaki ot oranını aşağı çektiler. Son yıllardaki arz talep dengesinin değişmesinden dolayı fiyatlarda bir yükselme oluştu. TUİK rakamlarına göre ülkemizdeki küçükbaş hayvan sayısı 23 milyona düştü. Küçükbaş hayvan sayısı azalınca büyükbaşa olan talep arttı. Geçmişte söyledim, şimdide söylüyorum. Son zamanlarda besiciler kuyumculardan çok kazandı" diye konuştu.
//EBK BÜYÜKŞEHİR ANLAŞMASI
EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesiyle bir anlaşma yaptıklarını ifade ederek "Kombina arsasını biz Büyükşehir belediyesine vereceğiz. Onlar da bize modern bir kombina yapacak. 2012 yılında hizmete girecek olan kombinada Erzurum patentli sucuk, kavurma, pastırma, salam üretilecek" dedi.