Karate Şampiyonası Özel Aziziye Eğitim Kurumları Spor Salonu'nda başladı. Erzurum Karate İl Temsilciliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de şampiyona organizasyonunda yer aldı. Minikler ve Yıldızlar kategorisinde gerçekleştirilen şampiyonada sporcular kata ve kumite (karşılıkla müsabaka) dallarında yarıştı. 27'si kız olmak üzere 120 karatecinin katıldığı müsabakalarda Karate Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı hakemler müsabakaları yönetti.
//ŞAMPİYONAYA 120 SPORCU KATILDI
Şampiyona sonunda dereceye giren karatecilere bugün düzenlenecek törenle madalyaları taktim edilecek. Karate İl Temsilcisi Ahmet Çelebi, düzenlenen etkinlikle geleceğin şampiyonlarını yakından takip edip, yeteneklerinin daha iyi tesbit edilmesinin amaçlandığını ifade etti.
//ÇELEBİ’NİN YORUMU
Özel Aziziye Eğitim Kurumları'nın Bahar Şenliği çerçevesinde düzenlediği Karate Şampiyonası'nın, gelişme çağında çocuklarını duygusal ve bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağladığına da vurgu yapan Çelebi, "Ruhsal ve bedensel disiplin olan karateye gelişme çağındaki çocuklarımızın yoğun ilgi göstermesi memnunluk verici. Katılımın yüksek olması ve sportmen bir ruhla karşılaşmaların tamamlanması sevindirici." diye konuştu.