BELEDİYE BAŞKANLARIGAZİLERİN MUTLULUĞUNU PAYLAŞTILAR
Erzurum’daki belediye başkanları 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladılar. Ülkedeki huzurun oluşmasında ve beraberlik ruhunun sergilenmesinde şehit ve gazilerin büyük payı olduğunu belirten belediye başkanları şu görüşlere yer verdiler:
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KÜÇÜKLER: GAZİLERE MİNNATTARIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler; “Vatan savunmasında canını feda eden ve etmekten çekinmeyerek gazilik onuruna erişen kahramanlarımızı, minnet ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, siz kahramanların omuzları üzerinde yükselmiştir. Bu millet, sizlerin kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla huzur ve barış içinde yaşamaktadır. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulmasında verdiğiniz emsalsiz mücadeleyi büyük Türk milleti minnetle anacak ve bizlere bıraktığınız mirasa sonsuza kadar sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”
PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI BİRDAL: VARLIĞIMIZI ONLARA BORÇLUYUZ
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal; " Bu millet, vatan bildiği toprak üzerinde tarih boyunca bir bayrak altında hür ve bağımsız olarak kalabilmesini şehit ve gazilerine borçludur. Özellikle 'etnik milliyetçilikle' ulusal kimliğimizin ve üniter yapımızın ayrıştırılmaya ve bizleri bir arada tutan ortak değerlerimizin aşındırılmaya çalışıldığı bir ortamda siz gazilerimizin varlığı ve ifade ettiği anlam bizlere ayrı bir güç vermektedir. Çünkü gazilerimiz, varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve genç beyinlere aşılamaya çalıştığımız 'millet bilincinin ve vatan sevgisinin' sembolleridir. Bizler, üzerinde yıllardır yaşadığımız ve her köşesi şehit kanıyla sulanmış bu güzel vatanımızı, atalarımızdan bizlere kalan en kıymetli hazine ve Büyük Atatürk'ün de ifade ettiği gibi; 'Hiçbir kayıt ve şart altında ayrılık kabul etmez bir kütle' olarak kabul ediyoruz. Bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz."
KAZIM KARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: TÜRK MUCİZESİ, GAZİLERİN ESERİDİR
Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin; " Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığın sembolü olmuş Türk milletinin, askerlik ruhu çok yüksek bir millet olduğunun ifadesidir. Şanlı ordumuzun, İstiklal Savaşı'nda sayısız düşmana karşı arka arkaya kazandığı kesin zaferler neticesinde, vatan topraklarının bütünlüğünü ve yeni Türkiye devletinin istiklalini tüm dünyaya tanıtması, tarihe 'Türk Mucizesi' olarak geçmiştir. Milletimizin şanlı tarihi bizlere gurur veren, her zaman övüneceğimiz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur. Türk Milleti, tarih boyunca verdiği adeta bir var olma mücadelesinden hep başarı ile çıkmıştır. Bugün, 2000'li yılların güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde, işte bu şanlı mücadele ve sonrasında kazanılan zaferler yatmaktadır. Şehitler ve Gaziler Haftası'nı bu duygularla kutlarken, şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum"
DADAŞKENT BELEDİYE BAŞKANI YAYLALI: GAZİLER TÜRK ONURUNUN SİMGESİDİR
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı; " Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş Türk askeri, Türk polisi, öğretmenlerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız milletimizin haklı gurur kaynağıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu anlamlı günde Büyük Önder Atatürk'e gazi unvanını vererek, yüce milletimizin vefa duygusunun en büyük örneğini sunmuştur. Şehitler ve Gaziler Haftası'nı bu duygularla kutlarken, şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum."