ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydemir: Bir Hayal Gerçekleşti
Aydemir: Bir Hayal Gerçekleşti
Erzurum’da kurulan şirket sayısında yüzde 45’lik artış
Erzurum’da kurulan şirket sayısında yüzde 45’lik artış
Erzurum şirket sermayesinde 5’inci sırada
Erzurum şirket sermayesinde 5’inci sırada
PFDK Erzurumspor’a ceza yağdırdı!
PFDK Erzurumspor’a ceza yağdırdı!
Türkiye'nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması yayımlandı
Türkiye'nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması yayımlandı
HABERLER>SİYASET
22 Kasım 2008 Cumartesi - 06:37

BBP, Esnafın Nabzını Tuttu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca, Türkiye’nin ekonomik bir kaos içerisinde sürüklenip gittiğini söyledi. Parti teşkilatında esnafla bir araya gelen Karaca, büyük sermayeli işletmelerin, küçük esnafı her geçen gün biraz daha tükettiğini belirterek, bu noktada şehrin bürokrasisine ciddi manada görevler düştüğünü dile getirdi.

BBP, Esnafın Nabzını Tuttu

KREDİ KULLANIM ŞARTLARI UYGUN DEĞİL

Küresel mali krizin esnafı iyiden iyiye mağdur ettiğini ve umutların sıfır faizli kredilere bağlandığını vurgulayan Karaca, “Belki kurtulurum diye bu kredilere sarılan esnaf, maalesef karşılaştığı sonuçla daha büyük bir hezimete uğratılmıştır” dedi.

Kredi kullanmak isteyen esnafın önüne bir takım şartlar konulduğuna dikkati çeken BBP Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca, “Esnafı sıfır faizli kredilerden faydalandıracağını açıklayan hükümet, esnafta, geçmişe doğru bir yıl süreyle en az 1 kişiyi sigortalı çalıştırmış ve yasal anlamda hiçbir takibe düşmemiş olmak şeklinde şartlar arıyor. Biz çok merak ediyoruz, Bağ-Kur primini bile ödeyemeyen esnaf, yanında bir yıl süreyle sigortalıyı nasıl çalıştıracak?” diye konuştu.

ESNAF KREDİYİ KULLANACAK DURUMDA DEĞİL

Yanında sigortalı personel istihdam eden ve yasal takibe düşmeyen esnafın, işleri zaten yolunda gidenleri oluşturduğunu, dolayısıyla bu durumda olanların da, krediye ihtiyaç duymayacaklarını anlatan Hüseyin Karaca, “Bugün sanayi bölgelerinde dahi binlerce işçiyi kapının önüne koyan büyük fabrikalarla bölge esnafını aynı kefeye koyuyorlar. Bu sadece küçük çaplı işletmelerle dalga geçmektir. Bu krediyi alabilecek olan esnaf sayısını çok merak ediyorum” dedi.

GÜNDEM OLUŞTURMA ÇAĞRISI

Siyasilerin ve Erzurum’daki sivil toplum örgütlerinin, bu konuyla ilgili olarak gündem oluşturmaları çağrısında bulunan Karaca, Türkiye’nin sosyal bir patlamanın eşiğine geldiğini, artan suç oranlarının, bu görüşü doğrular nitelikte olduğunu ifade etti.

Karaca, “Manzaraya bakacak olursak, hükümet halkın, haklının ve yoksulun yanında olmak yerine, maalesef yine zenginin ve ağanın yanında durmayı tercih etmiştir. Bu gidişat onu göstermektedir” şeklinde konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“AB Normunda Belediyecilik Yapıyoruz”
Adana'da 2.'si düzenlenen "Belediye İhtiyaçları Fuarı" açıldı. Fuara, ...
Eski Vali Konağı Belediyeye Tahsis Ediliyor
Erzurum İl Genel Meclisi 4. dönem 60. birleşimini gerçekleştirdi. Meclis ...
Dağdaş,Karayolları İçin Önerge Verdi
MHP Milletvekili Dağdaş, ''Kars'ta Karayolları Bölge Müdürlüğü Kurulması'' ...
 
CHP’de ‘Kıyafet Kültürü’ Vurgusu
Gurup toplantısında, Erzurum kökenli aileleriyle birlikte Sultangazi'de ...
Erzurumlu, İthal Aday İstemiyor
Yaklaşan yerel seçimler, siyasi partilerde hareketliliğe neden olurken, ...
DSP 23.kuruluş yıldönümünü kutluyor
DSP Erzurum İl Örgütü, partinin 23’üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerine ...
 
AK Parti Yerel Seçim Sürecini Başlattı
10 Kasımda başlayan müracaatların son tarihinin MYK tarafından belirleneceğini ...
MHP’de Adaylık Başvuru Süreci Tamamlandı
29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, siyasi partilerdeki ...
Alt Yapı Raporuna İtiraz
Erzurum İl Genel Meclisi Çeşitli İşler Komisyonu'nun köylerdeki kanalizasyon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva