BALIK SATIŞLARINDA PATLAMA
Erzurum’da balık tüketimi satıcıların yüzünü güldürüyor. Çaykara caddesinde bulunan Çaykara Balıkçılık işletmecisi Lokman Aydın, halkın artık beyaz ete yöneldiğini dile getirerek özellikle balığa olan rağbetin kendilerini oldukça memnun ettiğini kaydetti.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BALIK TERCİH EDİLİYOR
Her geçen gün balığa rağbetin artmasındaki en önemli etken nedir? sorusuna Lokman Aydın halkın sağlıklı besin konusunda bilinçlenmesinin neden olduğu cevabını verdi. Aydın, “İnsanımız artık bilinçlendi. Kırmızı etten ziyade Balığı tercih ediyor. Sağlıklı yaşam için Balıkta tüketim fazlalaştı.” şeklinde açıklamada bulundu.
HAMSİ REVAÇTA
Hamsi, İstavrit, Barbun, Çupra, Levrek, Uskumru, Kalkan, Çinekop, Somon, Palamut, Küpez, Alabalık ve İzmarit balık çeşitlerinde tüketiminin en fazla yapıldığı balığın Hamsi olduğunu dile getiren Aydın, hamsinin hem fiyat olarak hem de tat olarak halkın dikkatini çektiğini söyledi.
BALIK FİYATLARI ŞÖYLE
Balık satışlarında birinci sırayı alan hamsinin kilosu 5.00 YTL’den satışa sunulurken bunu takip eden İstavrit 6.00 YTL, Çupra 12.50 YTL, Levrek 12,50 YTL, Uskumru kg. 8.50 YTL, Çinekop 10.00 YTL, Somon 10.00 YTL, Alabalık 7.50YTL, Barbun 20.00 YTL, Küpez 5.00 YTL, Kalkan 30.00 YTL, İzmarit 4.00 YTL ve son olarak Palamut Tane 3.50 YTL ‘den başlayan kilo fiyatlarıyla pazarlanıyor.
Haber: Mahmut AKDAĞ