ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltulular milli coşkuda buluştu
Oltulular milli coşkuda buluştu
TFF  Bölge temsilciğine  Fencioğlu atandı.
TFF Bölge temsilciğine Fencioğlu atandı.
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
AK Parti Erzurum’da GSİM gündemi
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Türkistan’dan Erzurum’a: Cirit Geleneği
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
Tazelenme Üniversitesi protokolü imzalandı
HABERLER>SİYASET
13 Nisan 2009 Pazartesi - 04:08

Azeriler’den Obama'ya tepki

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretinde ‘Türkiye-Ermenistan ilişkilerini düzeltin’ çağrısına Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği tepki gösterdi.

Azeriler’den Obama ya tepki

ABD Başkanı Barack Obama’nın geçtiğimiz günlerdeki Türkiye ziyareti sırasında TBMM’de gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye’nin Ermenistan ile olan ilişkilerini düzeltmesi konusunda çağrıda bulunmuştu. Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği bu duruma tepki gösterdi.Dernek Başkanı Seyfettin Ayakyay, hükümetin öncelikle Karabağ meselesinin halletmesi gerektiğini belirterek, hükümetin Ermenistan konusunda kararlı adımlar beklediklerini söyledi.
TEK MİLLET, KARDEŞ İKİ DEVLET
Türkiye’nin Azerbaycan ile olan ilişkilerinin geçmiş yıllardan beri her zaman çok iyi olduğunu ifade eden Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyfettin Ayakyay, Türkiye ile Azerbaycan’ın birbirlerine kardeş ülkeler olduğunu ve özellikle Ermenistan konusunda kardeş ülke gereksinimleri yapması gerektiğini söyledi. Ayakyay sözlerini şöyle sürdürdü: “Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Manisa’nın genelinde 5 bin üyemiz var. Türkiye Azerbaycan kardeşse kardeşliğin koşulları yerine getirilmelidir. Azerbaycan gerek Çanakkale’de gerekse kurtuluş savaşında Türkiye’nin ve Osmanlı’nın yanında yer aldığı gibi Karabağ olayında da Türkiye’nin yer alması gerekiyor. Azerbaycan küçük kardeş olarak küçük ekonomisiyle Türkiye’ye pazarında her zaman fazlasıyla yer vermiştir. Bunun kanıtı Bakü Ceyhan Tiflis Boru hattıdır. Bunun kanıtı, Bükü-Erzurum-Tiflis doğalgaz hattıdır. Bunun kanıtı Bakü-Tiflis-Kars demiryoludur. İnşaat sektörlerinde, gıda sektörlerinde petrol sektöründe Türkiye’ye verilen önem ekonominin bir göstergesi olduğu gibi siyasal olaylarda da bir Kıbrıs meselesinde ulusal konumda ilk uçak seferini yapan Azerbaycan’dır. Azerbaycan’ı da ilk tanıyan devletin Türkiye’dir. Birbirini kucaklayan kardeşler birbirlerini kesinlikle arkadan hançerlememesi gerektiğine inanıyorum. Bizim halkımızın yüzde 90’ı bu düşünceyi paylaşıyor. Sokakta yürüdüğümüz zaman insanlarımız Azerbaycan olayını, bizim hudutlarımıza saygı göstermeyen Ermenistan’a tepki gösteriyor. Bizim Ağrı Dağı’mızı milli simge olarak devlet futbol federasyonunun ambleminde yer almaktadır. İşbirliği ile dünyaya yayılmaya çalışmaktadırlar. Türkiye burada üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bizlerin babaları Kurtuluş Savaşı’nda madalya alan insanlardır. Bir gün bu madalyonları kamuoyu önünde bu devlete iade etmek istemiyoruz. Devlet ve devleti yönetenler bugünden itibaren Azerbaycan’ın yanında gerçekten kardeşliğini göstererek kucaklayıp hareket etmesini arzu ediyoruz.”
Ayakyay son olarak, Türkiye’nin Ermenistan’ın Karabağ üzerindeki oyunlarına en iyi şekilde cevap vereceğine inandıklarını ve Türkiye’nin izleyeceği dik duruşun arkasında her zaman Azerbaycan halkının olacağını söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kadınlardan tebrik turu
AK Parti Aziziye ilçe kadın kolları teşkilatı kutlama etkinlikleri kapsamında ...
Kümbet, 29 Mart’ı yorumladı
GHA/Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Tayyar Kümbet, iktidar ...
Korkut’a Ziyaretçi Akını
Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığına seçildikten sonra makamına oturan ...
 
Muhtarlar işbaşı yaptı
29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından 52 muhtar yeniden göreve ...
Akdağ seçimi değerlendirdi
Sağlık Bakanı Akdağ, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Memleketi ...
Cengiz hizmet hedefini açıkladı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediyenin kaynaklarını en verimli ...
 
Belediyeler, Siyaset Okulu
GHA/Erzurum'da belediyenin kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede görev ...
Aziziye İçin Gönül Birliği
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, özellikle sivil toplum örgütlerinin ...
“Sorumluluğumun bilincindeyim”
Erzurum’un Yakutiye ilçesinin yeni belediye başkanı Ali Korkut, nasıl ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva