ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çavuş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Çavuş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Kutlu: 'Kaybımızı telafi edeceğiz'
Kutlu: 'Kaybımızı telafi edeceğiz'
Erzurumspor 2’incilik fırsatını kaçırdı
Erzurumspor 2’incilik fırsatını kaçırdı
Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 2 - Karagümrük: 0
Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 2 - Karagümrük: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 4 - Bandırmaspor: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 4 - Bandırmaspor: 0
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Haziran 2019 Cumartesi - 16:58

ASİMDER’den ‘Kars’ tepkisi

ASİMDER, Ermenistan turizm şirketlerinin sekiz otobüs Ermenistanlı vatandaşı Kars’a getirmeleri hatta sayfalarında fotoğraf paylaşınca ‘Batı Ermenistan’a hoş geldiniz’ şeklinde yazmalarına sert tepki gösterdi.

ASİMDER’den ‘Kars’ tepkisi

ASİMDER, Ermenistan turizm şirketlerinin sekiz otobüs Ermenistanlı vatandaşı Kars’a getirmeleri hatta sayfalarında fotoğraf paylaşınca ‘Batı Ermenistan’a hoş geldiniz’ şeklinde yazmalarına sert tepki gösterdi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Kars Belediyesini ziyaret eden Ermenistan Spor Kültür ve Turizm Organizasyonu Başkanı İştan Zakaryan, Yerevan Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edik Minasyan, Tarih Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aşot Soğomonyan ve Hoçvan Dernekleri Federasyonu Heyetine tepki gösterdi.

Fransa’da ilan edilen sözde Batı Ermenistan’ın Kars ilinden başlayıp Güneydoğu bölgesine doğru olduğunu ve bu ziyaretlerin bu projenin bir parçası olduğunu iddia eden ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Fransa destekli Ermeni diasporası geçtiğimiz aylarda sözde Batı Ermenistan devletinin geçici hükumetini kurduğunu ilan etmişlerdi. Bu sözde hükümletin sınırı ise çok ilginç Kars’tan başladığını açıklamışlardı. İnternet üzerinden kırk dolara vatandaşlık bile veren bu sözde hükumetin açıklanmasından bir kaç ay sonra Ermeni heyetlerin Kars Belediye Başkanını ziyarete gelmeleri ve Ermenistan turizm şirketlerinin sekiz otobüs Ermenistanlı vatandaşı Kars’a getirmeleri hatta sayfalarında fotoğraf paylaşınca ‘Batı Ermenistan’a hoş geldiniz’ şeklinde yazmaları rastlantı olmasa gerek. Bizim aldığımız duyumlar ileride daha çeşitli görüşmeler ve aktivitelerin Kars’ta yapılacağıdır. Karşılıklı iş adamlarının ziyaret ve görüşmeleri, iki ülkenin basın mensuplarının karşılıklı ziyaret ve toplantıları en sonunda ise, Ermenistan Gümrü belediyesi ile Kars belediyesinin kardeş belediyesi olarak ilan edilmesidir” dedi.

 
Karasu Nehrine atlayan kadını çoban kurtardı
 
Çoruh nehri yeşile büründü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karasu Nehrine atlayan kadını çoban kurtardı
Yaşadığı psikolojik nedenlerden ötürü köprüden Karasu Nehrine atlayan ...
Oltu Ayvalı’da festival coşkusu
Oltu İlçesi’ne bağlı Ayvalı Köyü’nde düzenlenen geleneksel 10. Organik ...
Kars’ta Ermeni algısı oluşturulmasına tepki
Son günlerde Kars’a gelen Ermenilerin sayısında artış olduğuna dikkat ...
 
Doğu’da "En Tatlı Festival"
Türkiye’nin her şehrinde kadayıfçılık yapan Bingöllüler, kadayıfı ilk ...
Oltu’da çaşır zamanı
Oltu ve Olur ilçelerinin yüksek kesimlerinde olan çaşır havaların mevsim ...
Uzundere ziyaretçilerini bekliyor
Uluslararası Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) Türkiye'nin 11. sakin ...
 
Narman peri bacalarına yoğun ilgi
Erzurum’un Narman İlçesi’nde bulunan ve binlerce yıl içerisinde oluşan ...
Yıldırım, hemşehrilerine hitap etti
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, memleketi ...
Yaşar, belediye personeli ile bayramlaştı
Çat Belediye Başkan Melik Yaşar, Ramazan Bayramı dolayısıyla belediye personeli ile bayramlaştı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Riyakarlık (2) Ruhlar pazarı ve sahtekarlık
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva