ALTERNATİF TIP’A İLGİ YOĞUN
Alternatif tıp olarak bilinen doğal ürünlerle tedavi yöntemleri, ekonomik olduğu için dar gelirli vatandaş tarafından tercih ediliyor. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların artmasıyla bitiksel çay satışlarında önemli artışlar kaydediliyor. Bitiksel çayın kilo satış fiyatı da 5 ila 15 YTL arasında satışa sunuluyor.
HER MEVSİM TALEP DEĞİŞİYOR
Aktarlar, ise her mevsim belirli otların ve çayların rağbet gördüğünü, satışlarının yüzde 100 arttığını söyledi. Bitkisel çayların yan etkileri olmadığı için özellikle tercih edildiğini belirten Aktarlar,sağlık sektöründe yaşanan sorunlar nedeniyle de vatandaşların basit soğuk algınlıkları ve rahatsızlıkları için doktora gitmektense tarihler boyu bilinen bitkilerle tedavi yöntemlerini uygulamayı tercih ettiklerini ifade ettiler.
ALIM GÜCÜNÜN DÜŞÜKLÜĞÜ EN BÜYÜK ETKENVatandaşın alım gücünün düşük olmasının, bitkisel ürünlere olan talebi artırdığın belirten aktar Erol Özer, kış aylarında özellikle kilosu 5-15 YTL arasında değişen ıhlamur, zencefil, havlucan, tarçın, salep, kuşburnu, elma gibi bağışıklık sistemini güçlendirici bitsilel çayların tercih edildiğini söyledi. Özer,“ ekonomik olduğu gerekçesiyle dar gelirli tarafından tercih ediliyor.Hastane kuyruklarının saatlerce uzadığı, muayene ücretlerinin önemi ölçüde arttığı bir ülkede insanların kendi alternatiflerini oluşturmaları kaçınılmaz” diye konuştu.
RAĞBET ARTIYOR
Özer, özellikle kış aylarında vatandaşların grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda kendilerine gelerek ilaç tavsiye etmelerini istediklerini veya bilinen ilaçları reçetesiz almayı tercih istediklerini belirterek, “Vatandaşlarımız soğuk algınlıkları için ya eczaneden reçetesiz ilaç almayı ya da bitki çaylarıyla kendilerini tedavi etmeyi tercih ediyorlar” dedi.