Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, teorik eğitim alan öğrencileri, çiftçiyle buluşturuyor. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahri Yavuz, her hafta Pazar günü öğrencilerle çiftçilerin bir araya getirileceğini bildirdi.
UYGULAMALI EĞİTİM
“Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi” kapsamında besicilere yönelik olarak verilen 10 haftalık eğitimin ardından, şimdi de öğrencilerle çiftçileri bir araya getirmeye başladıklarını söyleyen Fahri Yavuz, Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri öğrencilerinin, her hafta Pazar günü bir köye götürülerek, uygulamalı eğitimlere tabi tutulacaklarını belirtti. Ocak ayının sonu itibariyle başlayan eğitim çalışmalarının çiftçilere yönelik olarak kısmında, 10 hafta boyunca 500 çiftçiye uygulamalı eğitim verdiklerini bildiren Yavuz, önümüzdeki 5 hafta boyunca da, söz konusu eğitim çalışmalarına öğrencilerin dahil edileceğini ifade etti.
KÖY KÖY DOLAŞACAKLAR
Öğrencilerle köy ziyaretlerinin, Ziraat ve Veteriner fakültelerinden 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirileceğini aktaran Yavuz, “Öğrencilerimizle köy ziyaretleri, 20 Ziraat ve Veteriner Fakültesi öğrencisi ve 5 eğitimci ile yapılacak. İlçelerden bir köy seçilecek ve tüm gün o köye gidilerek, eğitim ve gözlem çalışmaları yürütülecektir.” dedi.
MAYIS AYI KÖY GEZİLERİYLE GEÇECEK
Narman, Oltu, Hınıs, Pasinler ve Merkez köyleri kapsayacak olan çiftçi ve öğrenci buluşmalarının, 24 Mayıs’a kadar devam edeceğini açıklayan Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahri Yavuz, 25 ve 28 Haziran tarihleri arasında da, İstanbul Lüleburgaz ile Edirne’deki etkinliklere katılacaklarını kaydetti.
HAYVANCILIK FUARINA KATILACAKLAR
Fahri Yavuz, “Teknik geziye, 20 önder çiftçi ve teknik eleman katılacak. Önce uçakla İstanbul’a gidilecek ve oradaki hayvancılık fuarı gezilecek. Daha sonra Lüleburgaz’da suni tohumlama faaliyetleri ve modern hayvancılık işletmeleri, en sonunda da, Edirne gezilecek” diye konuştu.
TEORİK BİLGİLERİ PRATİKTE DENEYECEKLER
Öğrencilerin katılımıyla yürütülecek olan eğitim çalışmalarının, öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Fahri Yavuz, “Bu tür organizasyonlar, eğitim çalışmalarının daha çok katılımlı ve coşkulu yapılmasını sağlıyor. Böylesi de hem çiftçi, hem de öğrenci için daha faydalı oluyor” dedi.