ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
HABERLER>EKONOMİ
22 Mart 2010 Pazartesi - 00:01

A.Ü'de Bitkisel Üretim Merkezi

Erzurum’da bitkisel üretim yapan üreticilere yönelik olarak toprak yönetimi ve bitki deseni hizmetleri sunacak bir merkez kurmak için harekete geçildi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından hazırlanan projenin, Ağustos ayında Devlet Planlama Teşkilatı’na sunulması amaçlanıyor.

A.Ü de Bitkisel Üretim Merkezi

//ÇİFTÇİYE KAPSAMLI HİZMET
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Turan, Erzurum’daki çiftçilere daha kapsamlı hizmetler sunabilmek için harekete geçtiklerini söyledi. Erzurum’da bitkisel üretim yapan üreticilere, toprak yönetimi ve bitki desenleriyle ilgili olarak teknik destek vermek amacıyla bir merkez kurmayı düşündüklerini kaydeden Turan, hazırladıkları projeyi, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da uygun görmesi halinde, Devlet Planlama Teşkilatı’na sunacaklarını söyledi.
//PROJE DPT’YE SUNULACAK
Ağustos ayında DPT’nin onayına sunulmasının planlandığı projeyle, Atatürk Üniversitesi’nde çiftçilere artık toprak analizinin yanında bitkisel üretime dayalı hizmetler de verileceğini dile getirdi. Erzurum’da, çiftçi kayıt sistemine dahil olan üreticilerin, ekonomik ve sürdürülebilir tarım yapmaya büyük ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Doç. Dr. Turan, “Kurmayı planladığımız merkezde, çiftçilerimize toprak yönetimi ve bitki desenleriyle ilgili olarak teknik destek verilecek. Yapılacak planlamalar doğrultusunda elde edilen ürün ve gübre gibi girdiler, daha sonraki yıllarda çiftçilerin yapacağı aktiviteler için temel teşkil edecek.” diye konuştu.
//ÜRETİCİYE ALTERNATİFLER SUNULACAK
Kurulması planlanan ‘Bitkisel Üretim Merkezi’nde, sulama, gübreleme, zararlılarla mücadele gibi konularda alanında uzman bilim adamlarının öngörüleri ışığında çalışmalar yürütüleceğini ve Erzurum’daki üreticilerin sürdürülebilir bitkisel üretim yapmalarının teşvik edileceğini vurgulayan Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Turan, “Merkezimiz, çiftçilerimizin rutin üretimin dışına çıkarak, farklı ürün ve desenler üzerinde alternatifler sunacak.” dedi. Hazırladıkları söz konusu projeyi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın onayıyla Ağustos ayında Devlet Planlama Teşkilatı’na sunacaklarını bildiren Doç. Dr. Turan, “Sayın Rektörümüzün uygun görmesi ve DPT’nin de onayıyla bu merkez kurulduktan sonra artık çiftçilerimiz Atatürk Üniversitesi’nden sadece toprak analiz desteği değil, üretime yönelik çok daha geniş bir perspektifte hizmet almaya başlayacaklar. Bilimsel yöntemler ışığında yapılacak olan bitkisel üretim de, doğrudan Erzurum’daki yetiştiriciyi ve ekonomiye sağladığı katkıyı artıracak.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 16 Haziran 2010 Çarşamba 11:22

Günaydın,günaydın ! Hiçbir zaman,takdir edilecek bir çalışma değildir. Erzurum'da Et Kombinası'nın altında,'Bostancı' diye tabir ettiğimiz o çalışkan,takdir edile cek insanlar,yıllardan beri bu işi yapı yorlar ve bu şehire,şu ziraat fakültesin den, daha çok katkıları var. Gidiniz bir görünüz. Bakınız ki bu çalışkan insanlar toprağa nasıl değer verip toprak yönetimini nasıl yapıyorlar. Hoca efendi, o çalışkan insanlar,toprağı sizden çok iyi biliyorlar.Kendi imkanlarıyla seralar yapıp ilkbaharda,Erzurum'a büyük bir to hum katkısında bulunuyorlar.Ayrıca ekip hem bu şehire hem de civar illere mahsul lerini satıyorlar,bu şehire para getiri yorlar. Ya sizler? 51 yıldır saltanat sürerek bu şehire ne katkınız oldu, bir ziraatçı olarak? İyi yiyip içip yattınız, iyi saltanat sürdünüz,iyi yakınlarınızı üniversiteye doldurdunuz, iyi saadet zinciri kurarak fil dişi kulelerinden bu halka bakarak kıs kıs güldünüz,gülüyorsu nuz. Aldınız parayı hak etmiyorsunuz.Bunu iyi bilin.

Yorumu oyla      6      4  
Mükremin güntekin 16 Haziran 2010 Çarşamba 00:23

Çalışmalarında başarılar dilerim.Başarılı olacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticaretin nabzı düşük
ALİRIZA KOÇ/Erzurum, 2010’un ikinci ayında kapanan gerçek kişi ticari ...
ETB’den ekolojik tarım önerisi
ERZURUM (İHA) - Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, ...
Markalaşmada Duraklama Devri
Türk Patent Enstitüsü, şubat ayı tescilli marka sayısı iller dağılım sonuçlarını ...
 
Teşvik sistemi yenileniyor
Devlet Bakanı Çağlayan, bölgesel teşvik sistemini yeniden gözden geçirildiğini ...
34 Oda, seçim sürecini tamamladı
SAMET ÖZÜNAL/ESOB Başkanlığı seçimleri için son haftaya giriliyor. Toplam ...
Aziziye’de SODES atılımı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Aziziye Kaymakamlığı, Sosyal Destek Programı (SODES) ...
 
Erzurum’da “Paramı Yönetiyorum” projesi
Visa Europe Türkiye ve 24 üye bankasının, Başbakanlık Devlet Planlama ...
TESK Esnafı bilgilendiriyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından esnafa ...
Besiciler ödemelerde eşitlik istiyor
DOĞU Anadolu Besiciler Birliği Komisyon Başkanı Talip Yıldırım, Et ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva