ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Fenerbahçe'de, Erzurumspor mesaisi
Fenerbahçe'de, Erzurumspor mesaisi
Çığ bölgesine giren 4 kişiye para cezası
Çığ bölgesine giren 4 kişiye para cezası
Öz Sağlık-İş çocukları sevindirdi
Öz Sağlık-İş çocukları sevindirdi
Erzurumspor yine hakem kazasına uğradı
Erzurumspor yine hakem kazasına uğradı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. hafta heyecanı
HABERLER>GUNCEL
9 Kasım 2009 Pazartesi - 01:48

A.Ü. Tv Erzurum’un nabzını tuttu

İHA/ Erzurum ekonomisi ve üniversite'nin katkısı, Atatürk Üniversitesi (AÜ) televizyonu "Kartopu” haber analiz programında tartışıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yeni yayın dönemine başlamasıyla birlikte kentin sorunları ve çözüm önerileri düzenlenen haber analiz programında gündeme getirildi.

A.Ü. Tv Erzurum’un nabzını tuttu

 Erzurum ekonomisi ve üniversite'nin katkısı, Atatürk Üniversitesi (AÜ) televizyonu "Kartopu” haber analiz programında tartışıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yeni yayın dönemine başlamasıyla birlikte kentin sorunları ve çözüm önerileri düzenlenen haber analiz programında gündeme getirildi.
//ESKİ REKTÖR ERTUĞRUL KONUK OLDU
Programa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, eski Rektör Hurşit Ertuğrul, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir ve Ziraat Odaları Birliği Başkanı Mücahit Harmandar katıldı. Katılımcılar programda dünden bugüne Erzurum ve üniversite meseleleri tartışarak, her sektör gelişmeleri kendi penceresinden değerlendirdi.
Eski Rektör Hurşit Ertuğrul, dünya Üniversitesi olmanın yolu bilimsel yayın ve araştırmalarla, Avrupa’da ki okullarla öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları ile, gerçekleşebileceğini söyledi.
//KOÇAK’TAN DEĞERLENDİRME
Rektör Hikmet Koçak da, bilginin topluma iletilmesinde kitle iletişim araçları çok önemli hale geldiğini ifade ederek, "Bu nedenle Atatürk Üniversitesi Televizyonu zamanla uydudan yayın yapacak hale gelecektir. Atatürk Üniversitesi ile şehir arasında koordineli bir ilişki var. Çünkü üniversite şehrin gelişmesine büyük katkıda bulunmakta. Bu üniversiteye gelmiş öğrencilerin hepsi üniversiteye emanet edilmiştir. Yani hepsinden ben sorumluyum. Onların başına bir şey gelmesin diye elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Bu konuda tabi şehrin de desteği var" dedi.
//YEREL KALKINMA VAR MI?
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat ise, "Erzurum’ da yerel kalkınma var mı? Aslında gelişim konusunda kendimizi eksik görüyoruz. Sürekli yerel basına serzenişte bulunuyoruz; öldük bittik biz diye. Bundan 30 yıl öncesinde ki Erzurum’a baktığımızda Erzurum’un ekonomisi şuan çok iyi bir hal almış. Ekonomimiz iyi ve gelişmekte ama sürekli dışarıya göç vermekteyiz. Böylece hem nüfusta bir azalma meydana gelmekte hem de parasal yönden gelişememekteyiz. Bu konuda ki sıkıntıları azaltmak için üniversite ve şehir ortak çalışmalar yapmalı” diye konuştu.
ESOB Başkanı Rasim Fırat, eğitimden kaynaklan bu sorunları çözmek için üniversitenin mesleki eğitim vermesi konusunda talepte bulundu.
Ziraat Odaları Birliği Başkanı Mücahit Harmandar'da, kentin ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığını hatırlatarak bu konuda üniversiteden bilimsel konularda destek istedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Öztürk’ten söylentilere tepki
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, kent genelinde domuz gribi şüphesiyle ...
Engellilerden “düzenleme tepkisi”
GHA/ Borçlar Kanunu’nda görme engellileri ilgilendiren düzenlemeye tepkiler ...
“Sendikalaşmak Anayasal hak”
GHA/ Türk-İş’e bağlı Harb-İş Sendikası’nın Ankara 1 Nolu Şube Başkanı ...
 
Sarıkamış Deniz Şehitleri anıldı
Sarıkamış Deniz Şehitleri için denize çelenk bırakıldı. Anma törenlerine ...
FİSU Erzurum’da toplanacak
İHA/Erzurum, 12-14 Kasım 2009 tarihleri arasında Uluslar arası Üniversite ...
TOKİ’ye aidat protestosu
CİHAN/Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutlardan dar gelirli ...
 
Evren’in Erzurum sevgisi
Tunceli'nin 19 yıl sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ziyaret ...
Erdem göreve başladı
Pasinler Kaymakamı Zekayi Erdem geçirdiği gribal enfeksiyonun ardından göreve başladı.
Erzurum’un Kredi açılımı
TCMB, Bankacılık Nakdi Kredilerinin 2009 yılı Ocak-Temmuz İl Bazlı dağılım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İtibarın Sınırı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva