Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, önceliğinin kış oyunları olduğunu belirterek, "Tesisler zamanında tamamlanacaktır." dedi.Vali Sami Bulut'un geçtiğimiz günlerde merkeze alınmasının ardından Erzurum Valiliği'ne atanan Sebahattin Öztürk, veda ziyaretlerinin ardından Cumartesi günü Niğde'den ayrılmaya hatırlanıyor.
ÖZTÜRK ERZURUM’DA EĞİTİM GÖRMÜŞ
Vali Öztürk, Erzurum'a gelmeden önce ilk açıklamasını Cihan muhabirine yaptı. 19 Ekim Pazartesi günü Erzurum'da olacağını belirten Vali Öztürk, 1980 yılında Atatürk Üniversitesi'nde 1 yıl eğitim gördüğünü söyledi. Trabzonlu olduğunu ve Erzurum'a kültürel anlamda yakın bulunduğuna dikkat çeken Vali Öztürk, Erzurum'un Türk İslam kültürünün başkenti olduğunu kaydetti. Öztürk, "Erzurum'u ve Erzurumluyu iyi tanırım. Bizim için her zaman güzide bir yeri var. Türkiye'nin en önemli kültür şehirlerinde birisidir. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Beş şehir'inden bir tanesidir." dedi.
HERŞEY 2011 İÇİN
2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında inşaatı devam eden tesislere de değinen Öztürk, vali olarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağını vurguladı. Öztürk, "Kış oyunları kapsamında devam eden inşaatlar ve yatırımlar önceliğimiz olacaktır. İnşallah yatırımlar zamanında hakkıyla bitirilip, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüz akı olacak şekilde tamamlanacaktır." diye konuştu.