ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Çimse-İş’te Atik güven tazeledi
Erzurum Çimse-İş’te Atik güven tazeledi
Tır şarampole devrildi: 1 yaralı
Tır şarampole devrildi: 1 yaralı
Kadın çiftçilere makine ve ekipman desteği
Kadın çiftçilere makine ve ekipman desteği
Bilim Erzurum'da 7 dalda atölye eğitimi
Bilim Erzurum'da 7 dalda atölye eğitimi
U15 Kız Millî Takımı Erzurum Kampı tamamlandı
U15 Kız Millî Takımı Erzurum Kampı tamamlandı

Ahmet Göksan

Söylemin Kuyruklusu
31 Temmuz 2024 Çarşamba

 “Kıbrıs Türk’ünün asırlık rüyası hakikat oldu. 1878’den beri beklediğimiz tarihi mucize gerçekleşti. Tanrıya şükürler olsun ki bugün yaşayan nesiller bu mutlu, tarihi olaya şahit oldular” 1974 Dr. Fazıl KÜÇÜK

Türk Yunan ilişkilerini denizin ortalık yerinde lodosa yakalanmış gemiye benzetmek fazladan abartı olmasa gerek. Türkiye ne kadar iyi niyetle yaklaşırsa yaklaşsın onlar bildiklerini okuyorlar. Özellikle 50. Yılına ulaştığımız Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümlerini fırsat bilerek saldırıyorlar. Ada’nın Türkiye tarafından işgal edildiğinin türküsünü çığırıyorlar. 19 Temmuz 1974 tarihinde BMGK’inde konuşan Makarios Ada’nın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyleyerek Garantör ülkelerin işgalin sonlandırılması için müdahale etmeleri için Garantör ülkelere çağrıda bulunuyor ve Kıbrıslıların ayrıca soykırımla karşılaşabileceklerini söylüyordu. (Kıbrıslılardan kastının Rumlar olduğunu belirtmek gerekiyor)

BMGK’nde bu şekilde konuşan kişinin bir süre sonra ayakları yere sağlam basmaya başlayınca söylemini değiştirerek Türk Ordusunun Ada’da işgalci olduğunun türküsünü çığırmaya başladığında ardılları da O’nun bıraktığı yerden, özellikle 20 Temmuz tarihlerinde alabildiğince bağırarak yalancı çoban gibi ortalıklarda dolanıyorlar. Yunanistan’ın Savunma Bakanı boyunu aşan açıklamalarla konuştuğu için ağzının payını da almış bulunuyor.

BM Genel Sekreterinin Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar şimdilik son hamle olarak müzakere sürecinin yeniden başlatılabilmesi için yaptığı araştırma sonuçlarını Antonie Guterres’e sundu. Karşımızdaki unsur elde ettiği bilgilerden yola çıkarak değerlendirmeler yapıyor. Raporda federal yapıdan uzaklaşıldığı Rum siyasi partilerinin ortak kanısı oluyor. Yönetimin başındaki kişi olan Nikos Hristodulidis de bu kervana katılanlardan oluyor.

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı DİSİ partisinin de Başkanı olan Anita Dimitriu Hristodulidis’e gönderdiği mektubunda “Rum tarafının BM önerisini reddetme lüksü yok” diyor. Geçmiş ve gelecek hakkında konuşmaktan kaçınılması ve gelecekte Kıbrıs sorunuyla ilgili gerek iç cephede gerekse BM düzeyinde haber olacağını gördük. Önerilere ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek tüm siyasi partilerin bir araya gelerek gelecekte yapılacakların planlamasının yapılmasını öneriyor.

Özel Temsilci Maria Angela Holguin hazırladığı Rapordan önce Kıbrıslı Türk ve Rumlara hitaben yayınladığı “Kıbrıs’ta Ortak Zemin Arayışları” ile ilgili Raporuna Rum kesiminden tepkilerin gelmesinin şaşırtıcı gelmediğini çünkü doğruluk derecesi tartışmalı olan raporda kendilerinin aleyhine olabilecek bölümlerin olduğunu düşünüyoruz diyor. Rum Yönetimi Başkanlığı bir yandan cesaret verici olarak tanımlanırken tepkilerin de gelmesi şaşırtıcı oluyor. Hükümet ortağı partilerin de sert tepki veriyor olmaları ayrı bir tartışma konusu oluyor.

Rum basınında da benzer ağır eleştiriler yapılırken konuya ilişkin olarak yüzümüze tükürüyorlar ve biz de yağmur yağıyor gibi yapıyoruz diyorlar. Hristodulidis en ağır şekilde eleştirilirken, göreve başladığı günlerdeki ortamın daha umut verici olduğu değerlendirmesi yapılıyordu diye belirtiyorlar. “Kıbrıs konusuna müdahil olan yetkililerden Kıbrıs sorunundaki icraatlar

konusunda eleştiriler ve şikayetlerin siyasi partilerce yanıt verilmediği vurgusu öne çıkartılıyor. Bu nedenle aradan 50 yıl geçmiş olmasına karşın ileriye yönelik umut ışıklarının hafiften sönmeye başlayacağının bilinmesi gerekiyor.

Kıbrıs Türkleri olarak bizlerin de ileriye yönelik umut verici çalışmalar ve planlar yapmamız gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Barış ve Özgürlük bayramımız kutlu ve mutlu olsun…

Nice 50 yıllara…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İyi İnsan Olmanın Sırrı: İnsan Suresi Ne Diyor?
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Yüzde 50+1'in Getirdiği Zorunlu Gerçek: Millileşme
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Türk Kimdir? Anayasa Ne Diyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Deprem diyoruz deprem!
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ahlaki çöküşün fotoğrafı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolun Çıkışı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva