DERYA YETİM
ANKARA (İHA) – Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde helikopterinin düşmesi sonucu 5 kişi ile birlikte hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu, ölümünün 4. yılında Tacettin Dergahı’ndaki mezarı başında anıldı.
Helikopterin düştüğü tarih olan 25 Mart ile Yazıcıoğlu’nun Tacettin Dergahı’ndaki mezarına defnedildiği 31 Mart’ı Muhsin Yazıcıoğlu Haftası olarak kabul eden partililer, hafta boyunca kabristanda dua ediyorlar. Tacettin Dergahı’nda Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri başında düzenlenen törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yazıcıoğlu’nun ailesi, partililer ve sevenleri katıldı. Kabir başında dualar edilmesi esnasında Yazıcıoğlu ailesi gözyaşlarını tutamadı.
DESTİCİ’NİN KONUŞMASI
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hep ülkesi için mücadele ettiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Destici, Yazıcıoğlu’ndan geriye fikirleri, düşünceleri ve misyonunun kaldığını, Yazıcıoğlu’nun hep doğruluktan yana olduğunu ifade ederek, kendilerinin bu misyonu devam ettireceklerini açıkladı. Yazıcıoğlu’nun “Üç günlük dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Dik duracağız, doğru konuşacağız ve düz yürüyeceğiz” sözlerini hatırlatan Destici, Yazıcıoğlu’nun hep birlikten yana ve doğrudan yana olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu’nun bedel ödemesi gerektiğini bildiğini ve bu bedeli ödemeye razı olduğunu, en sonunda da şehit olduğunu belirten Destici, “Muhsin Yazıcıoğlu şehittir, çünkü o milleti, ülkesi, vatanı, dini, inandığı değerler için mücadele etti” dedi.
DESTİCİ SORULARI CEVAPLANDIRDI
Kazanın ardından yaşanan süreç ve son gelişmeler hakkındaki sorulara cevap veren Destici, “Süreç iki ayaklı bir süreç. Bir olumlu tarafı var, bir de olumsuz tarafı. Biz süreci başından beri ısrarlı bir şekilde yürüttük. Türkiye’de TBMM’de bir konu ile ilgili iki komisyon kuruldu, bu Meclis tarihinde ilktir. İlk defa Devlet Denetleme Kurulu bizim ısrarlı takibimiz ve Cumhurbaşkanımızın taktirleri ile ilk defa böyle bir konuyu araştırdı. Devlet Denetleme Kurulu, Türkiye’de ezber bozan bir rapor açıkladı. Biz dosyayı Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek özel yetkili savcılığa taşınmasını istedik ve 2 yıldır bu dosya burada takip ediliyor. İyi yönü; bütün şüpheler yazılı hale getirildi. Meclis tutanaklarına baktığınız zaman Devlet Denetleme Kurulu tutanaklarında ve soruşturma tutanaklarında her şey var. Bugün ben ‘aynı gün bildirilen yer aranmadı’ diyorsam, bu benim iddiam veya bir yorumum değil. Açsınlar Meclis tutanaklarını okusunlar. Ben diyorsam ‘oradaki hava hareketliliği netleşmedi’ diyorsam, bu benim bir iddiam değil. Açsınlar soruşturma dosyasını, Meclis tutanaklarını okusunlar. Biz diyorsak ‘bir gizli tanık geldi, olaydan 2 saat sonra 2 tane helikopterin indiğini söyledi’, bu bizim bir iddiamız değil, muvazzaf bir askerin gizli tanıklığı bu, açsınlar dosyalara baksınlar. Kurtuldu geliyor bilgisi, helikopterin üzerinden bir takım cihazların sökülmesi, bu bizim bir iddiamız değil, bunların görüntüsü var, bilgisi var, belgesi var. Bunların hepsi dosyalarda mevcut. Burudaki en büyük başarılardan birisi bütün bunların tutanak altına alınmış olması. Şuanda zaman aşımı gibi bir problemimiz yok. Bu bir ihmal veya kaza da olsa, 8 yıl soruşturma, dava açıldığında da 4 yıl, 12 yıl gibi bir süre var. Eğer örgütlü işse o zaman da 20 yıl soruşturma, 10 yılda dava açılırsa 30 yıllık bir süre var. Bütün bunlar dosyanın yayılması anlamına gelmez. Biz bir an önce bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Olayla ilgili 6 tane şüphelerinin olduğunu ifade eden Destici, “Bu şüpheler aydınlatılmadan, bunların cevabı verilmeden bize bunun bir kaza olduğunu inandıramaz ve bunun üstünü kapatamaz. Biz sonuna kadar bu işin peşinde olacağız. Bir hukukun içinde olmasaydık bunları başaramazdık, yine hukukun içinde olacağız ve ısrarla takibimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.