ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>EĞİTİM
16 Mart 2017 Perşembe - 14:37

Uyuyan Dev uyanıyor

NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bulat, özel değerlendirmelerde bulundu.

Uyuyan Dev uyanıyor

Erzurum’da kültür-sanat etkinliklerine karşı yoğun bir talep ve ilginin olduğunu vurgulayan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bulat, üniversitenin aslında uyuyan bir dev olduğunu ve bunun şehir ile birleştirilerek Erzurum’da büyük bir sinerji yaratılacağının altını çizdi. Dekan Bulat, şehir ile üniversite işbirliğinden doğacak projelerin halkın isteğine karşılık vererek aynı zamanda Erzurum’u bir kültür ve cazibe merkezine dönüştüreceğine işaret etti.

ÜNİVERSİTE VE ŞEHİR ORTAKLIĞI ERZURUM’UN CAZİBESİNİ ARTIRACAK

Erzurum’da sanata, sanatçıya ve etkinliklere karşı yoğun bir talebin olduğunun kaydını düşen Dekan Bulat, kültür-sanat bakımından Erzurum’un fazla yeterli olmadığını, bu minvalde üniversite ve şehir ortaklığında gelişecek proje ve etkinlikler ile halkın beklentisinin de karşılıksız kalmayacağına dikkat çekti.

Halkın kültür-sanat açısından üniversiteden büyük beklentiler içerisinde olduğunu kaydeden Dekan Bulat, “Erzurum’da sanata karşı büyük bir açlık var. Güzel ve iyi olan şeye de ilgi büyük olduğu için burada halkında sanata büyük bir talebi söz konusu. Erzurum bu konuda fazla yeterli değil sanat ve kültür ortamı bağlamında. Sanat ve kültür etkinlikleri üniversite dışında fazla yapılamıyor. Yani şehir bu konuda üniversite ile birlikte işbirliği yaparak Erzurum’u bir kültür merkezi haline getirmeli. Halkın üniversiteden bu konuda çok büyük bir beklentisi var. Bu anlam da şehir ve üniversite birleşirse gücünü kültür ve sanat bağlamında güzel işlere imza atılır. Üniversite aslında uyuyan bir dev. Örneğin fakültemiz Orta Doğu’nun belki de en büyük imkânlarına sahip. Birikim olarak, ekipman olarak, hoca kapasitesi olarak çok büyük bir altyapımız var. Bunu biz şehirle buluşturursak ve bu uyuyan devi uyandırırsak şehirde büyük bir sinerji yaratırız. Erzurum’u Doğu’nun cazibe merkezi haline getirebiliriz. Bizim üniversite olarak şehir ile ortak projeler yapmamız gerek. Halkın bence bu yönde büyük bir beklentisi var. Halkın estetik duyguları fazlaca gelişimi ve bu minvalde bizde etkinlik istiyorlar. Bu noktada bize düşen halkın bu beklentisine karşılık verecek projeler üretmek ve bunları hayata geçirerek şehri canlandırmak.

Ben 25 mesela yıldır Erzurum’dayım. 25 yıl önceki Erzurum ile şuan ki Erzurum bir değil.  O zamanlar çok önyargı vardı. Biz biraz Erzurum’un kültürüne yönelik çalışmalar yapmaya başlayınca bu önyargılar biraz daha kırıldı. Örneğin çift başlı kartal heykelini yaptık 1995’te. Sarıkamış anıtını yaptık. Biz burada heykelcilik olarak bayağı önemli bir misyon yakaladık. Müzik alanında da bu yine aynı şekilde. Erzurum’a sanatı sevdirdik kısaca. Birçok sanatçı yetiştirdik” ifadelerine yer verdi.

ANADOLU’YU KAYNAŞTIRACAK KÜLTÜREL-SANATSAL PROJELER

Erzurum’u Doğu’nun merkezi olarak nitelendiren Dekan Bulat, Atatürk üniversitesinin önemli misyonu ile gerçekleştirecekleri kültür-sanat projelere değindi.

Erzurum’un bir cazibe ve kültür merkezi olması için birçok projeyi hayata geçireceklerini belirten Dekan Bulat, ”Erzurum bildiğiniz gibi üniversitesiyle, kültürel geçmişe dayalı birikimiyle Doğu’nun merkezi konumunda. Atatürk Üniversitesinin Asya ile Avrupa’yı bir noktada bağlayan ve kültürler arası geçişinde eski İpek Yoluna kadar dayanan bir bağı ile modern sanat anlamında da çok önemli misyonları yerine getirecek bir yapısı var. Bizim Orta Asya’da ki Türk ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri ile Anadolu’yu kaynaştıracak kültürel, sanatsal projelerimiz olacak. Biz istiyoruz ki Erzurum bir kültür, cazibe merkezi olsun. Bu noktada biz her türlü sanat buluşmasını yapalım. Buradan da Anadolu’nun batısına doğru bu dalgayı yayalım” dedi.

BUZ MÜZESİ PROJESİ

Erzurum’a büyük tanıtım sağlayacak olan bir Buz Müzesi Projesinin olduğu belirten Dekan Bulat, projenin içeriğine değinerek, “Birçok projemiz var bu noktada. Bir buz müzesi projemiz var. 12 ay boyunca açık kalacak, Erzurum’u tanıtacak buzdan yapılmış objelerle, soyut kompozisyonlarla şehrin tanıtımına katkı sağlayacağız. Buraya gelen insanlar müzeye girdikleri zaman şehrin özeti ile karşılaşacaklar bir anlamda. Ayrıca biz yurtdışından ulusal sanatçılar çağırdığımız gibi, uluslararası sanatçılarımızdan da yararlanacağız. Arar ara, dönem dönem eğitim zamanlarında onlardan da faydalanacağız. Öğrencilere yönelik Workshoplar yapacağız. Buz müzesinde ürettiğimiz işleri halka açık alanlarda sergileyeceğiz, örneğin turistik otellerde, havaalanlarında, şehrin tarihi mekânlarında vs. bir açık hava müzesi şekline dönüştüreceğiz. Ayrıca burada resim, müzik, grafik alanlarında öğrencilerle, profesyonel sanatçı ve öğretim üyeleri ile birlikte çalıştaylar yaparak sanat alanında yine Erzurum’u hareketlendireceğiz. Yaptığımız çalışmaları halka yansıtacağız, ürettiğimiz şeyler halkla içi içe olacak ve halk bunları görecek. Yani halk bir eserin başlangıç noktasından bitiş noktasında kadar olan bütün sürecini yaşayabilecek, görebilecek” diye konuştu.

AMAÇ ÜNİVERSİTE İLE HALKI KAYNAŞTIRMAK

Erzurum’u bir marka şehir yapmak amacıyla üniversite ile halkın bulışmasını sağlayan sanatsal faaliyetleri imza attıklarını belirten Dekan Bulat, “Biz bunu daha önce 2010 yılında Olimpiyat Oyunları öncesi Aziziye Parkında yaptık. Halk ile buluşmamız müthiş oldu. Ürettiğimiz eserlerin tüm aşamalarını halk yaşadı ve yapılan işin değerini de daha iyi anladı.  Fakat biz orada anladık ki şehirle çok kopuk yaşıyormuşuz üniversite olarak. Bu senede Eyof kapsamında birçok etkinlikte bulunduk. Bu bağlamda da yine üniversite ile halkı kaynaştırmak için önemli sanatsal faaliyetlere imza attık. Sanat ve kültür anlamında üniversitemizi marka şehir yapmak amacımızdı ve biz başarılı olduk bu noktada” diye söyledi.

60. YILA ÖZEL PROGRAM

Fakültenin 60. Yıl kapsamında birçok etkinliğe imza atacağına değine Dekan Bulat, “60. yıl kapsamında Valilik ile birlikte düzenleyeceğimiz Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği gibi konserlerimiz, projelerimiz devam edecek. Bunu yanı sıra resimle ilgili çalıştaylarımız olacak, sergilerimiz olacak seramik ile ilgili sergilerimiz, çalıştaylarımız olacak. Biz dışardan ayrıca bölümlere profesyonel, sanatçıları, akademik hocaları getiriyoruz. Onlarda öğrencilerimize 2-3 günlük workshop dersleri, eğitimler vermekteler. Öğrencilerimize bu şekilde katkı sağlayarak, bilgi birikimlerini paylaşıyorlar. Geçen dönem 3 tane çağırmıştık, bu senede yine devam etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Yeşil Dedektör’le sigaraya anında müdahale
 
Fethiyespor’da başaran dönemi bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
e- Konferansla Erzurum'dan Bilime Yolculuk’
M.COŞKUN-Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim ...
Dekan Levent: 'Hekimlik bir gönül işi'
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Önlük ...
Erdoğan TÜGVA'nın konuğuydu
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Erzurum’a ...
 
'Burada yeni Aziz Sancarlar yetişecek'
M.COŞKUN-Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde 144 öğrenci özel yeteneklerini ...
Balcı: 'Akif'i rahmet ve minnetle anıyoruz'
Aşkale’de 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 96. yılı düzenlenen törenle ...
Akif'e Vefa, istiklal Marşı'na Sadakat
İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle ...
 
'Türkiye Cumhuriyetine giden yol, Erzurum’dan geçmiştir”
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum'un düşman işgalinden ...
Büyükşehir'den öğrencilere ulaşım jesti
Erzurum’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılacak öğrenciler sınav ...
KKTC'den Erzurum'a eğitim köprüsü
KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve beraberindeki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva