Her yıl olduğu gibi 2017 yılında da çiftçiye kredi vermeye, destek olmaya, üretime katkı sağlamaya devam ettiklerini kaydeden Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, çiftçilerin tarım krediye olan talebinin gün geçtikçe arttığını belirtti. 2017 yılı itibari ile çiftçilere üretimlerini yapmak üzere 100 Milyon TL civarında kredi desteği verdiklerini dile getiren Karaarslan, bu desteğin yaklaşık yüzde 70 oranında tahsilatını yaptıklarını vurguladı. Ekim, Kasım, Aralık aylarında da tahsilat yapmaya devam edeceklerini söyleyen Karaarslan, “Çiftçimizin elinde ürün olduğunda kredilerin tahsilatında sıkıntı yaşanmıyor, ödemeler de zamanında yapılıyor” dedi.
YÜZDE 70 ORANINDA GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANDI
2017 yılında üretimde sürekliliği sağlamak için çiftçiye 100 Milyon Tl kredi desteği sağladıklarını belirten Karaarslan, bu desteğin yüzde 70’inin tahsilatını yaptıklarını kaydederek, “Her yıl olduğu gibi yine 2017 sezonunda da kredi vermeye, destek olmaya, çiftçimizin üretimine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Çiftçilerimize 2017 yılında üretimlerini yapmak üzere 100 Milyon civarında bir kredi desteğimiz oldu. Bu desteğimizin şuanda yüzde 70 civarında tahsilatını yapmış bulunuyoruz. Önümüzde ki 3 ay yani Ekim, Kasım, aralık aylarında da tahsilat yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
AMACIMIZ KÂRDAN ZİYADE, ÜRETİMDE SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAK
2018 sezonu için çiftçinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini dile getiren Karaarslan, amaçlarının kardan ziyade üretimde süreklilik olduğunu belirterek, “Diğer taraftan 2018 yılı üretimlerini yapmak üzere çiftçilerimize yine tarımsal faaliyetleri büyüklüğü oranında, bize gösterdikleri teveccüh oranında tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Çiftçilerimizin tarım krediye olan talebi gittikçe yükselmekte. Sebebi şu, biz tarım kredi kooperatifleri olarak en ücra köylerde hizmet veriyoruz, çiftçimizin ayağına gidiyoruz. Güvenilir, kaliteli ve uygun fiyatlarda tedarik yapıyoruz. Zaten kuruluşumuzun amacı da kârdan ziyade, çiftçimizin üretimini devam ettirmesine ve sürekliliğe katkı sağlamak. Hem çiftçimize, hem Türkiye tarımına, hem de milletimizin ekonomisine katkı sağlamak için elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Çiftçimizin nadastan başlayarak, tohum, zirai ilaç, hasat, pazar ve mümkün mertebe ürün alımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Çiftçimizin traktörüne gerekli olan mazotu veriyoruz, hayvanına ihtiyaç olan yemini sağlıyoruz. Hayvan tedariki yaptığımız gibi, hayvanların pazara sunulması aşamasında da mümkün olduğunca alım yapmaya da gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
TAHSİLATLAR ÇİFTÇİNİN DURUMUNA BAĞLI
Çiftçinin elinde ürün olduğu zaman kredi dönüşümlerinin zamanında yapıldığını kaydeden Karaarslan, aksi takdirde sıkıntıların meydana geldiğine dikkat çekerek, “Bu çerçevede inşallah 2018 yılı üretimde şartlar iyi olur. Çiftçimizin elinde ürün olursa, geliri iyi olursa kredilerini yatırdığını, geciktirmediğini borç tahsilatında sıkıntı yaşamadığımızı görüyoruz. Ama şartlar iyi gitmezse sıkıntılı bir yıl geçirilirse he biz, hem de çiftçimiz sıkıntıya düşer. Temennimiz 2018 güzel bir yıl olsun” dedi.