SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Atatürk Üniversitesi’nde görevli akademisyenler, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen sempozyumların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, Konya’da Selçuk Üniversitesi’nce düzenlenecek olan sanat tarihi sempozyumuna hem başkanlık yapacak, hem de bildiri sunacak.
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, Konya Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “Ortaçağ ve Türk Dönemi Sanat Tarihi Araştırmaları” konulu sempozyuma hem başkanlık yapacak, hem de bildiri sunacak.
//“ORTAÇAĞ VE TÜRK DÖNEMİ SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI”
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yavuz’la birlikte Atatürk Üniversitesi’ni temsil edecek olan Prof. Dr. Gündoğdu, iki seksiyon halinde düzenlenecek sempozyuma başkanlık yapacağını belirterek, ayrıca Kahire’deki Tolunoğlu Camii hakkındaki gözlemlerinin bulunduğu bir bildiri sunacağını söyledi. 20 ile 22 Ekim tarihleri arasında devam edecek sempozyumda, sanat tarihi açısından büyük önem taşıyan bölgedeki tarihi eserlere ilişkin olarak bilgilerin de verileceğini kaydeden Gündoğdu, “Sempozyumda, Kubad Abad, Becin, Alara, Bitlis Kalesi ve Ani Harabeleri kazılarıyla çeşitli araştırmalar, mezar taşları ve iknografya üzerinde durulacak.” diye konuştu.
//SEMPOZYUMA GENİŞ ÇAPLI KATILIM
Sempozyumda, hem Erzurum’da, hem de bölgenin diğer illerinden sanat tarihi eserlerinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgilerin de verileceğini dile getiren Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan etkinliğe, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden sanat tarihçilerinin katılacağını belirtti.
Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, “Atatürk Üniversitesi’ni ve bölümümüzü temsilen katılacağımız bu sempozyumda toplam 37 bildiri sunulacak. Daha sonra bu bildiriler üzeride değerlendirmeler yapılıp, toplu bir kaynak eser meydana getirilecek. ‘Ortaçağ ve Türk Dönemi Sanat Tarihi Araştırmaları’ alanında büyük bir boşluğu dolduracak olan çalışmadan, yine yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler de, bilimsel bir kayrak olarak istifade edecek. Sanat tarihi alanında çok önemli etkinlikler arasında değerlendirilen bu sempozyumda, ilimizi ve üniversitemizi temsil edecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.