//ORTAÖĞRETİM TOPLANTISI
Toplantıda öğrenci başarısını artıracak eğitsel, sosyal ve sportif faaliyetler hakkında görüş alış verişi yapıldı. Yeni öğrenme yöntemlerinin öğrenci başarısı üzerindeki etkisi ve bu yöntemlerin okullarda uygulanması amacıyla yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu. Kaymakam Esmer, eğitimin bir bütün olduğunu ve bu nedenle okullarda eğitsel faaliyetlerin yanı sıra sportif ve sosyal faaliyetlere de yer verilmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin kişisel gelişim süreçlerini tamamlamaları ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları açısından sosyal ve sportif faaliyetlerin önemli olduğunu vurguladı.
Toplantı kapsamında, liselerde okullaşma oranını artırmak amacıyla yapılmakta olan çalışmalar görüşüldü. Çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Milli Müdürü Özer; liselerde okullaşma oranının, bir önceki yıla göre yüzde 60 arttığını ifade etti. Kaymakam Esmer, Palandöken Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iki yıldır sürdürülen “Palandöken Okullu Gençler Projesi” kapsamında taşımalı eğitim verilerek seksen öğrencinin liseye kazandırıldığını ve bu konuda yapılacak bütün çalışmalara destek vereceğini belirtti.
//ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ KONUSU
İlçe Emniyet Müdürü Güren, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" hakkında bilgi verdi. Okul müdürlerinin öğrenci güvenliği hakkındaki görüşlerini alan Güren, öğrencileri okul dışından kaynaklanan güvenlik sorunlarından koruyabilmek amacıyla koruyucu ve önleyici tedbirler alınması gerektiğini; bu nedenle de her okula bir irtibat görevlisi belirlendiklerini dile getirdi. Polis ve öğretmen işbirliği içerisinde yapılacak çalışmaların, öğrenci güvenliğini sağlamada başarıya ulaşacağını ifade etti.
ESMER’N DEĞERLENDİRMESİ
Toplantıda, okullarda öğrenci sağlığını koruyabilme açısından bina temizliğinin ve gıda denetiminin önemi üzerinde duruldu. Kaymakam Esmer, “Öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için; kantin ve yemekhanelerde yapılan gıda ve hijyen denetimlerinin artırılması gerekiyor. Standartlara uygun ve taze gıda alınmalı; ayrıca yemekhanelerde yemek listeleri hazırlanırken diyetisyen görüşüne başvurulmalı.” diye konuştu.
Kaymakam Esmer; iyi yönetim ilkelerinden olan saydamlık, hesap verebilirlik, sürdürülebilirlik ve yönetilenlerin de yönetime katılması anlayışı çerçevesinde yönetişim ilkelerine dayanan bir okul yönetimi benimsenmesi gerektiğini belirtti. Okul idaresinin, eğitim-öğretim planlamalarını hazırlarken öğretmen, öğrenci ve veli görüşlerini de dikkate alması gerektiğini ifade etti.
Toplantı sonunda okul müdürlerinin taleplerini dinleyen Kaymakam Esmer, eğitime büyük önem verdiğini ve eğitim konusunda yapılacak bütün çalışmalarda okullara destek olacağını vurguladı.