ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
HABERLER>SİYASET
26 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:01

“Millet projesini oylayacaksınız"

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'e kadar 36 ilde gerçekleştireceği referandum mitinglerine Doğu Anadolu Bölgesinde start verdi.

“Millet projesini oylayacaksınız

BİNGÖL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gerekirse Meclis'i olağanüstü toplayıp TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi ile ilgili yeni bir düzenleme yapabileceklerini belirterek, ana muhalefet partisine "Gel bu konuda da uzlaşma yapalım. Ama uzlaşma istemiyorsan, bunu iktidar yapar diyorsan o zaman senin aklına ihtiyacım yok. Vakti geldiği zaman yaparız" diye seslendi.
//İLK MİTİNG DOĞU’DA
Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'e kadar 36 ilde gerçekleştireceği referandum mitinglerine Bingöl'den start verdi. Erdoğan, saat 11.00'de başlaması planlanan mitinge yaklaşık bir buçuk saatlik gecikmeyle katıldı. Onbinlerce kişinin toplandığı kentin en büyük meydanı PTT Kavşağı'nda halka hitap eden Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisine seslendi. Erdoğan,
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi isteğine "Gerekirse Meclis'i olağanüstü toplarız, gündeme alırız. 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Gel bu konuda da uzlaşma yapalım. Ama uzlaşma istemiyorsan, bunu iktidar yapar diyorsan o zaman senin aklına ihtiyacım yok. Vakti geldiği zaman yaparız" sözleriyle yanıt verdi.
//ROTAMIZI MİLLET ÇİZER
AK Parti'nin rotasını milletin çizdiğini belirten başbakan Erdoğan, "Kararlı bir şekilde bu yolculuğu devam ettiriyoruz. Bingöllüler olarak, Bingöl'e yönelik sevgimi, muhabbetimi sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bu benim Bingöl'e Başbakan olarak 7. gelişim. Bunları hiç buralarda gördünüz mü, geldiler mi? Halinizi, hatırınızı sordular mı? Derdinizi dinlediler mi? Gelmezler çünkü bunlar Anayasa Mahkemesi'ne gitmekten, millet iradesini Anayasa Mahkemesi'ne taşımaktan millete gitmeye fırsat bulamıyorlar. Bunlar hakaret etmekten, sövmekten başka bir şey bilmezler. Bu kardeşiniz bunların hakaretlerine bu dille cevap vermeyecek. Çünkü bizi milletimiz terbiye etti. Biz milletimizin ahlak değerleriyle hareket ediyoruz. Eğer olur ya, buraya gelirlerse onları alıp Karlıova'ya götürün. Orada güneşin o muhteşem doğuşunu seyretsinler. Belki ufukları açılır, zihinleri açılır da Türkiye'nin yeni bir Anayasa ile aydınlanmasına 'Evet' derler" ifadelerini kullandı.
//REFERANDUM MEMLEKET MESELESİ
Yapılan Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin, bir zümrenin, grubun ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa değişikliği olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
"İstikbalimizi, emeğimizi, ekmeğimizi çok yakından ilgilendiren bir değişikliktir. Bingöl'de CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, bu bir parti meselesi değil, memleket meselesi. Bu değişikliğe 'Evet' demenizi istiyorum. Bingöl'de BDP'ye oy verenlere de sesleniyorum. Hükümete, muhalefete, AK Parti'ye, BDP'ye değil; kendinize, çocuklarınızın geleceğine 'Evet' demenizi istiyorum. Gönül verdiğiniz partilerin üst yönetimleri, kendi kişisel hırsları için 'Hayır' diyor olabilir ama sizi çok yakından ilgilendiren bu değişikliğe 'Evet' demenizi istiyorum. Şu kalan 50 günde de hanım kardeşlerim de çalışacaklar, sandıkları patlatacaklar. Bingöllü hanım kardeşlerime, beyefendilere sesleniyorum. Çocuk istismarının önüne geçmek, dul ve yetimlerin, gazilerimizin haklarını Anayasal teminat altına almak için 'Evet' diyoruz. Sendikal haklar için 'Evet' diyoruz. Bingöllü memur kardeşim, memurlara toplu sözleşme hakkı için, kınama cezalarına yargı yolunu açmak için 'Evet' diyoruz. En çağdaş Anayasa Mahkemesi'ne kavuşmak için 'Evet' bekliyorum. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmek için sizlerden 'Evet' bekliyorum. TSK'dan YAŞ kararıyla atılanların mahkemelerde haklarını aramaları için 'Evet' demenizi bekliyorum. Ekmeğimizi daha da büyütmek, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek için sizlerden gür bir sesle 'Evet' bekliyorum. 12 Eylül'le hesaplaşmak için, tekrar 12 Eylüller'in yaşanmaması için 12 Eylül 2010'da sizden 'Evet' bekliyorum. Ben Bingöl'den sadece 'Evet' beklemiyorum, bir kez daha Bingöl'den rekor
bekliyorum. Bingöl'ün hak mücadelesine bir kez daha öne çıkmasını istiyorum. Burayı yıllarca ihmal ettiler. Orta Anadolu, Doğu Karadeniz'i ihmal ettiler."
//DİYARBAKIR-ERZURUM YOLU
Son 7,5 yılda Doğu ve Güneydoğu illerinin kalkınması için eski parayla 27,5 24,5 katrilyon yatırım yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye artık yeni bir sürece girdi. Tahriklere kapılmadan bu süreci nihayete erdirecek, Türkiye'yi büyüteceğiz" diye konuştu. Bingöl'e yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin kalkınma mücadelesinde Bingöl'ün yüzünü ağarttı Cevdet Yılmaz. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni açıyoruz. Şimdi, Bingöl Havaalanı projemiz devam ediyor.
İnşallah kısa zamanda oraya da uçakların inip kalkmaya başladığını göreceğiz. Ankara'yı Van'a, orayı da İran'a bağlayan yol Bingöl'den geçiyor. Güneydoğu'yu Karadeniz'e bağlayan hatlar Bingöl'den geçiyor. Diyarbakır-Erzurum yoluna devam ediyoruz. Bingöl, önemli bir kavşak noktası haline geliyor. Bingöl'de üniversite açtık. Bugüne kadar gelen iktidarlar neden benim Bingöl'üme üniversiteyi layık görmedi. Üniversitemiz hızla büyüyor. Bingöllü gençlerimizin kaderi değişiyor" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DES’ten lojman saltanatına tepki
Demokrat Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Kotanlı, Maliye Bakanlığı'nın ...
Eczacı Teknisyenler Genel Kurul yaptı
ERZURUM(GHA) – Erzurum Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanlığı Metin Tanrıkulu ...
Yerel siyasete bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ...
 
Referandum; AK Parti’nin önceliği..
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi referandum çalışmalarına ...
MHP’de referandum istişaresi
MHP İl Başkanlığı tarafından 12 Eylül’de yapılacak olan Referandumla ilgili ...
“23 Temmuz Erzurum’un şerefidir”
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ...
 
‘23 Temmuz emsalsiz bir Türk Destanı”
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ...
“Cumhuriyete giden yol Erzurum’da çizildi”
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM gazetesi - Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ...
“23 Temmuz Milli Birliğin Temeli”
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Ali Korkut ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva