ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
GSİM’de proje gündemi
GSİM’de proje gündemi
HABERLER>GUNCEL
19 Mart 2011 Cumartesi - 07:00

‘Makedonya’yı Yalnız Bırakmayalım’

Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı uyguladığı nefret ve düşmanlık politikasını Makedonya’ya karşı da uygulamaya devam ettiğini belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Yunanlılar’ın dünya kamuoyunu kendi politikalarına inandırmak için sanal ortamda büyük bir kampanya yürüttüklerini belirtti.

‘Makedonya’yı Yalnız Bırakmayalım’

ERZURUM gazetesi
Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı uyguladığı nefret ve düşmanlık politikasını Makedonya’ya karşı da uygulamaya devam ettiğini belirten Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Yunanlılar’ın dünya kamuoyunu kendi politikalarına inandırmak için sanal ortamda büyük bir kampanya yürüttüklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Türk Milleti’nin desteğine ihtiyaç duyan Makedonlar için, ‘http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAF’ sitesine girip ‘Is Macedonia Hellenic Yes or No’ başlığında ‘NO’ seçeneğini oylamak önemli bir destek olacaktır” diye konuştu.
DİPLOMASİNİN GÜCÜ
Yunanistan gibi devletler için diplomatik pazarlık ve ittifakların çok önemli olduğunu kaydeden ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bu ülkelerin ulusal çıkarlarını diplomasi vasıtasıyla savunma ve korumanın ellerindeki en önemli güç olduğunu söyledi. Yunanistan’ın Batı sisteminde yer almasına karşın tam olarak modernleşmesini tamamlayamamış bir ülke olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Federal Yugoslavya Cumhuriyeti’nin dağılması sonucunda bağımsızlığını ilan eden Makedonya Cumhuriyeti’ne yönelik tepkisi, zihinlerde yer alan travmaların yeniden canlandırılması olarak değerlendirilebilir. 1830’lardan itibaren ülke içinde ulusal birliktelik oluşturmak için yapılan çalışmalar sonucunda Yunan ulusu ve etnik kimliğinin tarih içinde sürekliliğe sahip olduğu ve Makedonya medeniyetinin antik Helen uygarlığının bir parçası olduğu kabul edilmiştir. Böylelikle Makedonya olarak bilinen bu coğrafi bölge Yunanlılar için ayrı bir öneme sahip hale gelmiştir. Balkan Savaşları’nda da paylaşılamayan toprak olan Makedonya’nın büyük bir kısmı Yunanistan sınırları içerisine kalmış, fakat bölgenin genel olarak karışık etnik yapısı, bu topraklar üzerinde hak iddia eden ülkeler için hep bir ihtilaf konusu olmuştur. II. Dünya Savaşı sonrası Yunanistan’da yaşanan iç savaşta ülkede yaşayan Makedonlar, Yugoslavya vasıtasıyla Sovyet Rusya’nın desteğini alarak ayrılıkçı mücadeleye girmişlerdi. İç savaş sonrası Yunanistan’ın ülke sınırları içerisinde kalan Makedonlara karşı izlediği politikalar sonucu, bu toplumun büyük bir kısmı ya asimile olmuş ya da Yunanistan’dan ayrılmıştı. Daha sonraki yıllarda Yunanistan’ın sayıları tam olarak belli olmayan Makedonlar’ın varlığını reddetmesi ve böyle bir azınlığın varlığını kabul etmemesi bu nedenden kaynaklanmaktadır. “
YUNANLILARIN HAKSIZ İDDİALARI
Yunanistan’ın haksız iddialarına değinen Eğilmez şunları kaydetti, “ ‘Makedon’ diye ayrı bir ulusun varlığını kabul etmeyen Yunanlılara göre ‘Makedonya Cumhuriyeti’ isimli bir devletin kurulması, Yunan toprakları üzerinde hak iddia eden ve Yunan tarihini sahiplenmeye çalışan bir devletin ortaya çıkışı olarak algılanmıştır. Balkanlarda bu dönemde yeniden yeşeren milliyetçilik rüzgârına kapılan Yunanistan bu ülkenin böyle bir isimle anılmasını veya isminde ‘Makedon’ kelimesi geçen olan herhangi bir çözümü kabul etmemiş, tanınmaması için sert bir tutum izleyerek uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmiştir” diye konuştu.
1990’ların ilk yarısında sertlik yanlısı çizgide olan Yunan dış politikasının Yunanlı yazar ve akademisyenlerin büyük bir çoğunluğu tarafından eleştirilmesinin bu dönemden itibaren başladığını anımsatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, şöyle devam etti:
“Böylelikle yıllardır Türkiye’ye karşı izlenen katı ve güvenliğe dayalı dış politikanın Soğuk savaş sonrasında Balkan ülkelerine yönelik olarak da izlenmesi, Yunanistan’ın dengelerin yeniden ve sancılı şekilde belirlendiği bu süreçte sorunun çözümüne katkıda bulunmaktan çok, bunların bir tarafı olması ile sonuçlanmıştır. Başka bir deyişle Türkiye’ye karşı uyguladıkları nefret ve düşmanlık politikasını Makedonya’ya karşı da her fırsatta uygulamaya devam ediyorlar. Bu politikanın başka bir ayağı da, dünya kamuoyunu kendi politikaları güdümüne getirmek adına sanal dünya da devam etmektedir. Bunlardan sonuncusu internette yapılan bir anketle devam ediyor. Anket de sorulan soru ‘Makedonya; Yunan mı, değil mi?’ Plana göre Yunanlıları organize edip, ‘evet’ cevabını öne çıkarmak istiyorlar ve bunu da şimdilik başarmış görünüyorlar. Dolayısıyla dost ve kardeş Makedon toplumu, Türk Milletinin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle milletimizden ‘http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAF’ sitesine girip ‘Is Macedonia Hellenic Yes or No’ başlığında ‘NO’ seçeneğini oylamalarını istiyoruz. En fazla bir dakikamızı alacak bu faaliyetle Yunanistan’a, Makedon kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağımız mesajını vermiş olacağız.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çanakkale Zaferi Milli onurumuz'
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin vatanı için gözünü kırpmadan ...
Tekman’da milli coşku
Erzurum’un Tekman ilçesinin düşman işgalinin kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, ...
Çizioğlu Erzurum’a veda ediyor
Erzurum’da bürokrasi son zamanlarda hayli hareketli günler geçiriyor. ...
 
Erzurum’da 13 köy yolu kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı köy yollarında kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.
Bilirdönmez mevlitle anıldı
Geçtiğimiz 23 Ocak’ta hayatını kaybeden gazeteci - yazar Durdemir Bilirdönmez ...
Öner’in ölüm sebebi açıklandı
Ağrı Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emrinde askerlik hizmetini ...
 
Aziziye’de yol seferberliği
Aziziye Belediyesi, kış mevsiminde hasar gören yollarda bakım ve onarım ...
Büyükşehir’den ‘Bahar Seferberliği’
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte Büyükşehir ...
500 Aileye eğitim desteği
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aile Danışma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva