Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce düzenlenen yöresel yemek yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine törenle altın dağıtıldı.Turizm Haftası nedeniyle Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yöresel yemek yarışması düzenlendi. 24'ü bayan 30 yarışmacı hazırladıkları yöresel tatlı, yemek ve çorbalar ile yarıştı.
//LOR DOLMASINA ÖDÜL
Atatürk Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Kız Meslek Lisesi yemek uzmanlarından oluşan 4 kişilik jüri; Ümmü Bektaş'ı (kesme), Sibel Keleş'i (ayran) ve Güler Bahçaçı'yı da (kesme) çorbası kategorisinde ödüle layık gördü. Yemeklerde ise Oğuzhan Urvasızoğlu (lor dolması), Fatma Mersin (yaprak sarma) ve Fatma Cellat da (yalancı dolma) ile ödül aldı.
//KIRIM BAKLAVASI BEĞENİ TOPLADI
Tatlılarda ise Feyza Karahan (Kırım baklavası), Elif Aktaş (kadayıf dolması) ve Şeyma Erturan da (ıspanaklı fındık dolması) ile dereceye girdi.
Yarışmada birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi. Hediyeler Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile Turizm ve İl Kültür Müdürü Fikret Öztürk tarafından eser sahiplerine verildi.
Öztürk, Turizm Haftası nedeniyle yöresel yemekleri mutfak kültürüne kazandırmak ve yeni tatları ortaya çıkartmak istediklerini belirterek, "Mutfak kültürünü turizmin bir parçası haline getirmek ve yöresel tatlardan yeni markalar oluşturmak için ödüllü yemek yarışmasını düzenledik. Her geçen yıl katılımın yüksek olması ve yeni tatların ortaya çıkması mutluluk verici." diye konuştu.