ERZURUM gazetesi
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Erzurumlu kadınlara eğitim vermek için önce kendisi eğitim alıyor. Kısa adı KİHEP olan Kadın İnsan Hakları Eğitim Programı’na devam eden Kadın Meclisi üyeleri, 16 hafta sürecek olan programın ardından öncelikle ev kadınları olmak üzere bilinçlendirme çalışmaları yürütecekler.
“Doğu’da kadının adı yok” deyimi yerini eğitimli ve bilinçli kadınlara bırakacak. Kadınlara yönelik çeşitli çalışmalarıyla göz dolduran Yakutiye Belediyesi, Kent Konseyi ile de bu alanda öncülük görevi üstleniyor. Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Erzurumlu kadınları bilgilendirmek, kadın hakları konusunda bilinçlendirmek için eğitim programına katılıyorlar. Yakutiye Belediye ve Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut, birçok alanda iyi şeyler yaptıklarını belirterek, kadınlara yönelik çalışmaların da bunlardan olduğunun altını çizdi.
//KADININ ADI OLACAK
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Erzurumlu kadınları çeşitli haklar ve hukuk yönünden bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve eğitmek için eğitim programına katılıyorlar. Kısa adı KİHEP olan Kadın İnsan Hakları Eğitim Programına devam eden Kadın Meclisi Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Seher Ergüney, amaçlarının eğitmek için eğitim almak olduğunu belirtti. Ergüney, “Kadın Meclisi üyeleri olarak kadınlarımızı çeşitli konularda bilinçlendirmek, kadın insan hakları yönünden bilinç oluşmasını sağlamak içni önce kendimiz eğitim görüyoruz. Eğitimimizi tamamlayınca kadınlarımıza yönelik çeşitli bilinçlendirme etkinlikleri düzenleyeceğiz” dedi.
//KİHEP PROGRAMI
KİHEP programı, kadınlar için özel hayat, aile ve çevresiyle ilgili gündelik hayatta karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerilerini geliştirmeyi içeriyor. Ayrıca eğitimi yarıda kalmış, hiç okula gitmemiş kadınlardan, yüksek eğitim almış kadınlara, ev içinde çalışanından profesyonel iş hayatında yeralanları kapsayan geniş bir yelpazeye sahip.
16 hafta süreli KİHEP programında Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri 16 ayrı başlık altında eğitim görüyor. Tanışma ve ihtiyaç saptanması, kadının insan hakları, Anayasal Haklar ve Medeni Haklar, Kadına karşı şiddet ve Aile içi şiddet, Şiddete karşı Stratejiler, Kadının ekonomik hakları, İletişim, toplumsal rollere duyarlı çocuk eğitimi ve çocuk hakları, Kadın ve doğurganlık hakları, Kadın ve siyaset, Kadın hareketi, Kadın örgütlenmesi konularını içeriyor.