ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan 6 madalya ile döndüler
Erzurum’dan 6 madalya ile döndüler
Bağlamada Dadaş damgası
Bağlamada Dadaş damgası
ETÜ’den İngiltere açılımı
ETÜ’den İngiltere açılımı
Türkiye’nin Lideri Atatürk Üniversitesi
Türkiye’nin Lideri Atatürk Üniversitesi
Palandöken zirvede
Palandöken zirvede
HABERLER>GUNCEL
20 Temmuz 2010 Salı - 02:23

Herkes Cağ Kebap satamayacak!

Oltu ve Türkiye sınırları içerisinde “Oltu Cağ Kebabı” satan herkes, artık Oltu Ticaret ve Sanayi Odası ile sözleşme yapmak zorunda.

Herkes Cağ Kebap satamayacak!

Erzurum’un meşhur damak tadı Cağ Kebabı, artık standartlar dahilinde satışa sunulacak. 5 Mayıs 2007’de “Oltu Cağ Kebabı” adıyla tescillenen Cağ Kebabı’nın, bundan böyle resmi izinleri alınarak satışa sunulabileceği belirtilirken, artık her önüne gelen Oltu’dan izin almadan “Oltu Cağ Kebabı” satamayacak. Bu kapsamda Oltu’daki Cağ Kebabı satanlarla bir toplantı yapan Ticaret Sanayi Odası, kebapçılara yönelik bir takım standartların getirilmesi gerektiğinden yola çıkarak, sözleşme imzaladı. Oltu Ticaret ve Sanayi Odası, “Oltu” adını alan Cağ Kebabı’nın Türkiye çapında tanıtımını yapabilmek için bir yol haritası da belirledi. Buna göre, Ticaret Sanayi Odası yaygın basın ve yemek dergilerinin yanı sıra, tatlar konusunda uzman olan gurmeleri de ilçeye davet ederek, tescil edilen Oltu Cağ Kebabı’nı tanıtacak. Ayrıca Oltu Cağ Kebabı ile ilgili olarak hazırlanan eylem planı gereğince, Türkiye sınırları içerisinde bu işi yapanlarla bir sözleşme yapılarak, belirli miktarlarda ücret de alınacak.

İşte Oltu Cağ Kebabı’na getirilen tescil standartları:

Bundan önce değişik yerlerde; değişik gramajlarda ve farklı fiyatlarla satılan Oltu Cağ Kebabı; bundan böyle her bir cağın 80 gram ve 20 santimetre uzunluğunda olması kaydıyla 4 TL’den satışa sunulacak. Oltu Cağ Kebabı’nı, diğer kebaplardan ayırt eden özellik ve standartlar da şöyle sıralandı: Oltu Cağ Kebabı etinin bölgeye ait doğal ortamda veya yaylalarda doğal besinlerle beslenerek yetiştirilen koyunlardan elde edilmiş olacak. Kebap, odun ateşinde, yatay olarak pişirilecek ve cağ adı verilen küçük şişle ya da talebe göre cağsız kesilerek tabakta servis edilecek. Ayrıca Oltu Cağ Kebabı’nı satacak olan işletmelerde, temizlik ve hijyene uyulmasının yanında, bay, bayan tuvalet ve lavabosu bulunacak.

Sözleşmeye uyan işyerleri ve sözleşme imzalayan işletmeler, camlarına Oltu Ticaret Odası’ndan alacakları etiketi yapıştırmak zorunda kalacak. Standartlara uymayanlara ise, denetleme komisyonu tarafından cezai müeyyideler uygulanacak.

//OTSO BAŞKANI BAKİ KARACA: CAĞ KEBABI’NI BİR STANDARDA KAVUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, Cağ Kebabı’nın, Oltu’ya has bir damak tadı olduğunu vurgulayarak, “Bu değeri artık markalaştırarak, hem ilçemizin, hem de Erzurum’un tanıtımını yapacağız. Çünkü bu tat artık Türkiye sınırlarını bile aştı. Madem böyle bir marka tadımız var, o halde bunu bir standarda kavuşturmak durumundayız. Biz de ilçemizdeki kebapçılarla bir araya gelerek, önceden yaptığımız tescil başvurusu doğrultusunda bir eylem planı belirledik. Bundan böyle bu plan doğrultusunda Oltu Cağ Kebabı’nı marka haline getirecek ve Erzurum’un tescilli bir değeri yapacağız.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Aydoğdu 20 Temmuz 2010 Salı 22:32

Tebrikler Oltu: Ticaret odası Başkanı Sayın Baki Karaca başta olmak üzere bu konuyu gündeme getiren ve ilçemizin adına yakışır Oltu cağ kebabı olarak patent alan ve halkımıza bu güzelim damak tadını sunan her kesi çok uzaklarda bir hemşeriniz olarak tebrik ediyor. saygılar sunuyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de Kur’an ziyafeti
Pasinler ilçesi sakinleri, İlçe Müftülü tarafından düzenlenecek olan Kur’an ...
23 Temmuz’a özel halk konseri
Erzurum Kongresi’nin 91’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında halk müziği ...
Yıldırım düştü: 1 ölü, 1 yaralı
Erzurum’da yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
 
Pasinler ve Köprüköy uyku uyumadı
Pasinler ve Köprüköy’de dün gece meydana gelen hafif şiddetli deprem, ...
Yayla Şenlikleri’ne yağmur engeli
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Olur İlçesine bağlı Yukarı Karacasu köyünde ...
Yağışlar devam edecek
ERZURUM(GHA) – Erzurum’da uzun süren güneşli günlerin ardından başlayan ...
 
Muhtaç kadınlar için kermes açtılar
ERZURUM (İHA) - Türk Kadınları Birliği tarafından Erzurum’un tarihi mekanlarından ...
Ermeniler tarihi saptırıyor
Kars Valisi Ahmet Kara, Ermenilerin tarihi saptırdıklarını söyledi.Ermeniler ...
Sanayi esnafından ilgisizlik tepkisi
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Erzurum'da Aşağı Sanayi Bölgesi'nin bakımsızlığa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Eleştirisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva