ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
Erzurum vergide sıra atladı
Erzurum vergide sıra atladı
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
7 Haziran 2018 Perşembe - 13:42

Fen ve teknoloji öğretmenlerine sanal eğitim

Fen ve teknoloji öğretmenlerini sanal çağa hazırlayan TÜBİTAK 4005 projesi kapsamında öğretmenler, sanal laboratuvar ortamında bilimsel sorgulama yetilerini geliştirecekler.

Fen ve teknoloji öğretmenlerine sanal  eğitim

Fen ve teknoloji öğretmenlerini sanal çağa hazırlayan TÜBİTAK 4005 projesi kapsamında öğretmenler, sanal laboratuvar ortamında bilimsel sorgulama yetilerini geliştirecekler.

İstanbul Aydın Üniversitesi, geliştirdiği TÜBİTAK 4005 projesi kapsamında Fen ve Teknoloji öğretmenlerini sanal çağa hazırlıyor. Proje kapsamında öğretmenler, sanal laboratuvar ortamında bilimsel sorgulama yetilerini geliştirecekler.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin ortaklaşa geliştirdiği ve TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklenen “Argüman Odaklı Sanal Laboratuvar Uygulamaları Yoluyla Fen ve Teknoloji Öğretmenlerinin Bilimsel Sorgulama Becerilerinin Geliştirilmesi” projesiyle, Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 100 Fen ve Teknoloji öğretmeni, sanal laboratuvar ortamlarında argümantasyon temelli deneysel çalışmalarla bilimsel sorgulama eğitimleri alacak.

“EZBERCİLİKTEN UZAKLAŞILMASI HEDEFLENİYOR”

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üy. Ayşegül Kınık Topalsan şunları söyledi: “Projeyle fen bilimleri eğitiminde oldukça olumlu sonuçlar veren bilgisayar simülasyonları ile oluşturulmuş sanal laboratuvar etkinlikleri kullanılarak zaman ve materyal sıkıntısının ortadan kaldırılması ve öğretmenlerin gerekli eğitimleri alması sonrasında öğrencilere kendi hızında bilimsel sorgulama yaparak ilerleme fırsatının verilmesi amaçlanıyor. Bu şekilde geliştirilen ve sınıf ortamında kullanılan sanal ortamlarda öğretmenler, öğrencilerinin akıllarına takılan tüm sorulara cevap arayacak ve sınıf ortamında sistemli olarak yapacakları tartışmalarda, öğrencilerinin eksik kalan yanlarını daha iyi görme fırsatı yakalayacak. Kullanılan her sanal ortama uygun olarak geliştirilecek argüman bazlı deneysel çalışmalarla elde edilecek veriler, daha sistemli sorgulanacak. Böylece öğrenme ortamının ezberden uzaklaştırılması amaçlanıyor.”

4 GÜN 28 SAATLİK EĞİTİM

Proje kapsamında İstanbul, İzmir, Erzurum ve Adana illerinde görev yapan her ilden 25 öğretmenin katılımıyla toplamda 100 Fen ve Teknoloji öğretmeni, sanal laboratuvar ortamlarında, Fen Bilimleri öğretim programına uygun olarak geliştirilen argümantasyon temelli deneysel çalışmalarla bilimsel sorgulama yapmalarını sağlayacak 4 gün 28 saatlik bir eğitim alacak. Eğitimle, Fen ve Teknoloji öğretmenlerine bu alanda gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak, eğitim sonrasında öğretmenlerin argüman odaklı deneysel çalışmaları geliştirmelerini ve bu çalışmaları okullarındaki öğrencileri ile birlikte sanal laboratuvar ortamlarında uygulamalarını sağlamak amaçlanıyor. Bu hedef doğrultusunda hem Fen ve Teknoloji öğretmenlerinin öğretme pratiklerini geliştirebilecekleri yeni ortamları tanımalarına olanak sağlanacak; hem de öğrencilerin zamandan ve mekandan bağımsız öğrenme ortamları ile fen bilimleri dersine karşı olumlu tutum geliştirmelerine imkan sağlanacak.

Eğitim tarihlerini kaçırmayın

Projeyle ilgili eğitimler, 3-6 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi STEM Laboratuvarı ve Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Laboratuvarı’nda 10-13 Eylül 2018 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Bilgisayar Laboratuvarı ve Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Laboratuvarı’nda gerçekleştirilecek. Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru işlemleri http://argumantasyontabanlisanallab.aydin.edu.tr internet sitesinin yanı sıra, “Argüman Odaklı Sanal Laboratuvar Uygulamaları” başlıklı Facebook sayfasından, “@argumanodakl” adlı Twitter hesabından ve “argumanodaklisanallab” adlı Instagram hesabından edinilebiliyor.

 
ETSO’dan aidat borçlarına yapılandırma
 
Akpınar: “Huzur olmaz ise hiçbir şey olmaz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azizoğlu Oyuklu Kur’an Kursunu hizmete açtı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere ...
ATAUNİ’de iftar buluşması
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın ev sahipliğinde ...
Velilere, ‘Kitap Okuma’ ödevi
Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu’nda, farklı ...
 
Ortaokul öğrencileri robotlarını yarıştırdı
Erzurumlu ortaokul öğrencilerini katıldığı ‘’Dadaşlar Kodluyor’’ adlı ...
ATAUNİ’de iftar coşkusu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi ...
Taşkesenlioğlu Tekman’da mezuniyet coşkusuna ortak oldu
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Tekman ilçe merkezi ...
 
Lise Müdürlerinden 2018 değerlendirmesi
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretim Kurum Müdürleri Yıl Sonu toplantısı ...
Karabekir Ortaokulundan Bilim Fuarı
Oltu Karabekir Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlediler.
Atatürk Üniversitesi ‘En İyi 1000’de
Atatürk Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarını yapan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva