ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
Erzurum vergide sıra atladı
Erzurum vergide sıra atladı
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2018 Cuma - 19:00

Fakıbaba’dan tarıma dayalı sanayi açıklaması

Fakıbaba, Erzurum'u da yakından ilgilendiren Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) sayısının artırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü açıkladı

Fakıbaba’dan tarıma dayalı sanayi açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelesi (TDİOSB) sayısının artırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, “Yeni yatırımcılara da üretim yerleri sağlanmasıyla beraber hayvan varlığımızın TDİOSB’ler eliyle daha da artırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Tarımda üretmek kadar üretilen ürünlerin işlenmesi, katma değerinin artırılması, pazarlanması ve istihdama katkı sağlanmasının da bir o kadar önemli olduğuna vurgu yapan Fakıbaba, bu amaçla, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini önemsediklerinin altına çizdi.

Bu bölgelerin, biyogaz ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının da etkin olarak kullanıldığı ve tarım sanayi entegrasyonunun sağlandığı kendine yeten ve üreten bölge olma özelliğini taşıdığını belirten Fakıbaba, “Altyapısı sağlanmış bu bölgelerde faaliyet gösterip yeni teknolojileri uygulayabilen ekonomik büyüklükteki işletmelerle, sürdürülebilir, güvenilir ve katma değeri yüksek üretim sağlanabiliyor. Bu ortamda gerçekleştirilen üretim, maliyetleri düşürmekte, markalaşmayı sağlamakta, böylelikle üretici, yetiştirici gelirlerinde bir artış yaşanmaktadır. Özellikle hayvancılığımızın geliştirilmesi açısından bu tür sanayi bölgelerinin önemi çok büyük. Yerleşim alanlarında faaliyet gösteren ve insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen hayvancılık işletmelerimiz, bu sanayi bölgelerine taşınmaktadır. Bunun yanı sıra yeni yatırımcılara da üretim yerleri sağlanmasıyla beraber hayvan varlığımızın TDİOSB’ler eliyle daha da artırılmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“6 ADET TDİOSB FAALİYETTE”

Fakıbaba, tarıma dayalı sanayi bölgesi sayısının artırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şu an itibariyle bu kapsamda faaliyet gösteren 6 adet TDİOSB’miz mevcut. Bunlar; 7 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli Amasya-Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB, 15 bin büyükbaş hayvan kapasiteli Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB, 18 bin büyükbaş hayvan kapasiteli Ankara-Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB, 26 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli Gaziantep-Oğuzeli Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB, 15 bin 350 büyükbaş hayvan kapasiteli Eskişehir-Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB ve deri ürünlerinin işlendiği Elazığ Hayvan Ürünleri TDİOSB’dir.”

“8 ADET TDİOSB’NİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Kuruluş çalışmaları devam eden projelerin en büyüğü olan 106 bin 400 büyükbaş hayvan kapasiteli Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin alt yapı yapım işlerinin yüzde 95’in üzerinde tamamlandığını aktaran Fakıbaba, “Altyapı geçici kabulü 2018 yılı içerisinde yapılacak. 11 bin 250 büyükbaş hayvan kapasiteli Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin altyapı işlemleri devam ediyor. 11 bin 400 büyükbaş hayvan kapasiteli Hatay-Altınözü-Enek Tarıma Dayalı İhtisas Süt OSB’de çalışmalarımız devam ediyor. Diyarbakır’daki TDİOSB’de ise ESK tarafından kombina ve biyogaz tesisi kurulması amacıyla yürütülen proje çalışmaları sürdürülüyor. Besi işletmelerinin 51 adedi tamamlanmış olup 8 bin civarında besi hayvanı bulunuyor” dedi.

Denizli-Sarayköy ile Ağrı-Diyadin’deki Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB’lerinin de çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bakan Fakıbaba, “Bu iki yatırım tamamlandığında; Türkiye’nin jeotermal kaynakla ısıtılan ilk Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri olacaklar. Sarayköy’deki TDİOSB’nin altyapı işlemlerinin yüzde 80’i tamamlanmış olup 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. Tamamlandıktan sonra Sarayköy’de 13 adet, Diyadin’deki TDİOSB’de ise 33 adet sera işletmesi faaliyet gösterecek. Tamamlandığında yine ülkemizde ilk örneğini teşkil edecek olan Yalova Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik OSB’de 49 adet sera işletmesi yer alacak. Buralarda kesme çiçek ve saksılı süs bitkileri üretimi yapılacak. 2017 yılında yatırım programına aldığımız Samsun-Bafra Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB’de ise tamamlandığında 53 adet sera işletmesi faaliyet gösterecek” ifadelerini kaydetti.

Fakıbaba, Bakanlık olarak alt yapı çalışmaları devam eden Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini bir an önce tamamlayarak sektörün hizmetine sunma gayreti içerisinde bulunduklarının altını çizdi.

YENİ PROJELER

Yeni onaylanan projelere dair bilgi veren Fakıbaba, “Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB’nin fizibilite çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı yatırım programına alınması ile birlikte altyapı çalışmaları tamamlanarak üreticilerimize tahsis edilecek. Bu proje ile Zonguldak ilinin taşkömürüne bağımlı sektörel yapısının değiştirilmesi ve il geneline yayılmasını hedefliyoruz. Yine 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli Malatya Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin kuruluşunu onayladık. Fizibilite çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 2018 yılı yatırım programına alacağız. İlçedeki ve civar yerleşim yerlerindeki hayvancılık işletmelerini Besi Bölgesine taşıyacağız, ayrıca hayvancılığa yatırım yapmak isteyen üreticilerimize yatırım yeri tahsis edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK”

Ön incelemesi ve etüt çalışması biten projelerin peyderpey Bakanlığa geldiğini ifade eden Fakıbaba, Bunların da onay görenlerinin çalışmalarına başlanacağını, önümüzdeki dönemde bu bölgelerin sayılarını artırarak tarım-sanayi entegrasyonunu geliştirmeye ve istihdama katkı sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

 
Hububatta yerel tercih
 
Palandöken’de Kültür Merkezi gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hububatta yerel tercih
Türkiye’de Erzurum, Konya, Malatya, Mardin ve Tokat, Aksaray, Bilecik, ...
Banka kredileri eğilim anketi sonuçları açıklandı
Merkez Bankası'nın açıkladığı banka kredileri eğilim anketi sonuçlarında; ...
Doğu Anadolu Ovalarında bereket hakim
Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden olan Muş Ovası’nda, ...
 
DAİB'ten ulaşım yatırımları değerlendirmesi
TİM Denetim Kurulu Üyesi ve DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ...
ETB’den seçim değerlendirmesi
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hakan Oral, 24 ...
Sigorta acenteleri il delegelerini seçti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi ...
 
Erzurum adına bir rüya gerçek oldu
Lojistik Köye ilk vagonlar geldi
Kurbanlıklar pazara indi
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Doğu Anadolu Bölgesinin besicilik merkezi ...
Orhan: “AZMEK’i daha da güçlendireceğiz”
Aziziye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Aziziye Meslek Edindirme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva