15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen ve cemaat listesinden HSYK’ya yedek üye seçildiği belirlenen eski Bakırköy Komisyon Başkanı Erzurum Hakimi O.G. tutuklanarak cezaevine kondu. Hakim O.G.’nin "Adaletinize sığınıyorum, tutuksuz yargılayın beni" dediği öğrenildi.
HSYK yedek üyeliğine cemaat listesinden seçildiği belirlenen ve başta Ergenekon, Şike ve Oda TV davalarına bakan eski Bakırköy Hakimi O.G., HYSK tarafından 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, meslekten ihraç edildi. İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra, 21 Temmuz 2016 günü getirildiği Erzurum Adliyesi’nde FETÖ/PDY örgüt üyeliği suçundan tutuklanarak cezaevine konan Hakim O.G.'nin mahkemede "Ben 25 yıllık hakimim, bugüne kadar hiçbir terör örgütü ile bağlantım olmadı. Hukuk içinde Türk milleti adına yargılama yaptım. Benden FETÖ’cü de olmaz, Terörist de olmaz? Yargısal faaliyetlerimi anayasal nizam içerisinde kimseden emir almadan bağımsız ve tarafsız olarak yerine getirdim. Sayın hakimim ben Türk milletinin bir evladıyım. Ben bayrağıma, devletime ihanet etmedim. Benim tek suçum Adalet Org Sitesinde güncel olaylarla ilgili yazılar yazmamdır. HSYK yargısal bir makam değildir. İdari bir mekanizmadır. En az sizin kadar masumum. Söyleyecek tek sözüm çok şükür lanet darbe girişimi engellenmiştir. Adaletinize sığınıyorum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" ifadelerini kaydetti.
HSYK’YI SERT BİR İFADE İLE ELEŞTİRMİŞTİ
Hakim O.G., 21 Ocak 2015 günü Adalet Org ve Adalet Gündemi Net sitesinde yazdığı ‘Özür dilemiyorum’ başlıklı yazısında, savcıların tutuklanmasını ve yargı üzerindeki baskıyı sert bir dille eleştirerek, "Yeni Türkiye'nin yeni HSYK'sı, yürütmenin kontrolünde. Şimdilik savcıları açığa alma işlemlerine tam gaz devam ediyor. Daha önce ifade etmiştim, 'Hiçbir kimseye peşinen kefil olunmamalı ve peşinen aklanmamalı ancak bundan daha önemlisi hiçbir kimse peşinen mahkum edilmemeli' Hukuk içerisinde kalınarak adli ve idari işlemler yapılmalı ve özellikle 'siyasiler ve iş adamları' için geçerli olan 'beraat-i zimmet asıldır' ilkesi hakim ve savcılar için de uygulanmalıdır. Shakespeare'in sözündeki parayı, yol açıcı olarak görmeyen makama, mevkiye mesleğini, adaleti satmayan, sadece hakka, hukuka biat edenlere selam olsun" ifadelerine yer vermişti.