Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Başka siyasi partilerin tartışmalarına, kuru gürültülerine, işte siperde çöktüydü çökmediydi, gittiydi gitmediydi falan, hiç muhatap olmaya gerek yok' dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Erzurum'da tarihi ve kültürel yerleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Erzurum'da bulanan Bakan Günay, Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese'de incelemelerde bulundu. Vali Hafız Paşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Talha Bayram'dan Çifte Minareli Medrese'nin tarihi hakkında bilgi alan Günay, öğrenciyi tebrik ederek, harçlık verdi.
ERZURUM’UN TARİH POTANSİYELİ
Daha sonra Mecidiye ve Aziziye tabyalarından incelemelerde bulunan Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'un tarihi potansiyel açısından çok önemli varlıklara sahip olduğunu ve beyliklere ev sahipliği yapmış, Osmanlı, Selçuklu'nun beylikler döneminin izlerini taşıdığını ifade etti
Erzurum'da tarihi Çifte Minareli Medrese, Aziziye ve Nene Hatun Tabyaları'nda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Turizmi, kültür potansiyelimizi ayağa kaldırıp Anadolu'nun içlerine çekmeye çalışıyoruz" dedi.
ERZURUM VE KIŞ SPORLARI
Kentin kış sporları açısından da çok önemli bir merkez olduğuna işaret eden Günay, 'Türkiye'de turizmi çeşitli alanlarda yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. 2011 Dünya Üniversitelararası Kış Oyunları da burada yapılacak. Erzurum'da bir çok büyük cami, medrese, tabyalar var. Bakanlık olarak bizim üzerinde durduğumuz birçok konu var' diye konuştu. Kış Oyunlarından ve yeni yatırımlardan sonra Erzurum'un yatırımcılar için cazip bir merkez olabileceğini belirten Günay, 'Erzurum'da tarihi varlıkları bir ölçüde ayağa kaldırabilirsek, sadece kış turizmi değil, aynı zaman da kültür turizmi sirkülasyonu oluşacaktır. Ayrıca burası yatırımcılar için de cazip hale gelebilir. Buraya yatırım yapmak için isteklenebilirler' dedi.
//ERZURUM İLGİ ODAĞI OLMALI
Turizmin yalnızca kıyı bölgelerinde değil iç kesimlerde de gelişmesi gerektiğini ifade eden Bakan Günay, "Turizmi, kültür potansiyelimizi ayağa kaldırıp Anadolu'nun içlerine çekmeye çalışıyoruz. Erzurum, tarihi mimari örnekleri, sivil mimari örnekleri açısından büyük zenginliği olan kentlerimizden biridir. Ayrıca Palandöken'de ve Konaklı'da kış turizmi için önemli çalışmalar var. Bu bölgenin, Erzurum'un kültür turizmi ve kış turizmi açısından önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Bakın, Türkiye dünyanın önemli turizm ülkelerinden birisi oldu. Geçen sene Türkiye'ye 27 milyon yabancı turist geldi. Dünyada en çok yabancı turist ağırlayan ülkelerden biriyiz. Turistler sadece deniz kenarına gelmesin, turistler İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e geldiği gibi Konya'ya, Erzurum'a, İspir yaylalarına, kış spor merkezlerine de gelsin" diye konuştu.
// 'TÜRKİYE'NİN İYİ ÖRNEKLERE İHTİYACI VAR'-
Mecidiye Tabyaları'nın ardından AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Günay, burada yaptığı konuşmada, parti olarak, eski siyaseti reddediklerini söyledi. Günay, kavgacı, bölünmeci, başkasını kötüleyen anlayışı reddedip, 'işimiz hizmet, gücümüz millet' dediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yaptıklarımızın çok güzel bir özeti, vatandaşa hizmet yapacaksın, karşılığı mutlaka gelecektir. Başka siyasi partilerin tartışmalarına, kuru gürültülerine, işte siperde çöktüydü çökmediydi, gittiydi gitmediydi falan, hiç muhatap olmaya gerek yok. AK Parti olarak biz bulunduğumuz mekanları daha iyi yapmaya çalışıyoruz. En iyi iş adamı, en iyi avukat, en iyi mimarı oluşturmalıyız. Türkiye'nin iyi örneklere ihtiyacı var. Geçmişte çok kötü örnekler yaşadık.'
//KÖTÜ ÖRNEKLER
'Şuna inanmanızı istiyorum. Son zamanlarda bu yapmaya çalıştığımız var ya bir arada yaşamının, aramızdaki o yapay kavgaları ortadan kaldırmanın arayışlarıdır' diyen Günay, şöyle devam etti: 'Türkiye ne yazık ki çok partili döneme geçerken 1946'da, aynı zamanda soğuk savaş dünyasının içine düştü. 40 yıl boyunca siyaset, birbirini kötüledi. Solcu, sağcı, faşist, ilerici, gerici diye. Türkiye'de halka hizmet edip, karşılığını alacaksınız. Yok böyle bir şey. Bu tür karamalarla kimsenin bir adım öne çıkması mümkün değildir. Şimdi bunlar bitti. 1990 yılında Sovyetler Birliği yıkıldı. 2000'li yılların başında Amerika, 40 yıl önce aynı otobüse binmediği bir toplum kesiminden başkan seçti. Dünya değişiyor. Türkiye'de biz de kendi içimizde barışacağız. Alevi, Sünni, Kürt, Türk bunlar yapay. Hepimiz insanız. Aynı yaradanın eseriyiz.'