Vuslat Derneği’nin Erzurum’a kazandırmayı hedeflediği İslami İlimler Akademisi Külliyesi, hızla yükseliyor. Nisan ayında temelinin atıldığı proje, tamamlandığında 130 bin metre kare kapalı alan içerisinde 5 bin talebeye, hafızlık ve İslami İlimler noktasında hizmet verecek. Çalışmaların son sürat devam ettiği projenin 4 yıl içerisinde tam kapasite ile açılışının yapılması bekleniyor.
Vuslat Derneği tarafından Çat yolu üzerinde geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan İslami İlimler Akademisi Külliyesi, hızla yükseliyor. Çalışmaları devamlı kontrol eden Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur, inşaatın hızla devam ettiğini ve projenin en kısa sürede hizmete gireceğini dile getirdi. Külliyenin Erzurum’a büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Uygur, hayırsever vatandaşlardan inşaat çalışmalarına destek beklediğini belirtti.
Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur, yapımı devam eden İslami İlimler Akademisi Külliyesi hakkında bilgiler verdi. İnşaat çalışmalarının devam ettiğini ve en geç 4 ile 5 yıl arasında yapının tamamen bitirileceğine dikkat çeken Uygur, bu sürenin kısaltılması için destek beklediklerini dile getirdi. 2016 yılında medrese binası, hafızlık bölümü ve imam hatip lisesi adı verilen üç bloğu tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden Uygur, “İslami İlimler Akademisi Külliyemizin temelinden sonraki inşaat çalışmaları devam ediyor. İlk etapta medrese binasının yapımına başlandı. Medresemiz bin 700 metrekare alan içerisine kuruluyor. Şuan çimen tablasını atıyoruz. 2016 yılında medrese binası, hafızlık bölümü ve imam hatip lisesi dediğimiz üç bloku bitirip faaliyete geçirmek istiyoruz. Tüm projenin dört ya da beş yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Bu birazda ekonomik olarak bizlere verilecek desteklere bağlı. Gidişat üç yıl içerisinde tüm projenin Erzurum halkına teslim edileceğini gösteriyor. Bunun içinde çalışıyor ve destek bekliyoruz” diye konuştu.
PROJE ERZURUM’A HEM MADDİ HEM MANEVİ KATKI SAĞLAYACAK
Projenin Erzurum’a hem maddi hem de manevi açıdan büyük katkılar sağladığını belirten Uygur, külliye projesinin 130 bin metrekare kapalı alan ile 60 dönüm üzerinde kurulacağını ifade etti. Külliyenin tamamlanması ile 5 bin öğrencinin eğitim göreceğini 800 kişinin de istihdam edileceğine vurgu yapan Uygur, “İslami İlimler Akademisi Külliyemiz 60 dönüm içerisinde olacak. İnşallah külliyemiz 130 bin metrekare kapalı alanı, sosyal alanlarıyla 5 bin talebeye hafızlık ve İslami ilimler noktasında hizmet verecek. Külliyemizde, kendi medreselerimizde yetişen icazetlerini almış hocalarımız eğitim verecek. Külliye, Türkiye'nin en büyük İslami ilimler külliyesi olacak. Bu proje Erzurum’a hem maddi hem manevi katkı sağlayacak. Nasıl diyecek olursanız; burası bacası tütmeyen bir fabrika gibi olacak. Proje bitince 800 civarında istihdam söz konusu olacak. Bunun yanında İslami İlimlerin gençler arasında öğrenilmesi sağlanacak. Bu proje hem maddi hem manevi açıdan şehrimize değer katacak” dedi.
BÜYÜK YOL KAT ETTİK
Geçtiğimiz Nisan ayında atılan temelin ardından külliye inşaatında büyük yol kat ettiklerini dile getiren Uygur, “Erzurum İslami İlimler Akademisi Külliyemizin inşaat çalışması devam ediyor. Nisan ayında attığımız temelden bu yana büyük yol kat ettik. Bu yönde özellikle bize katkılarını esirgemeyen Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, yine Erzurum Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Zehra Taşkesenlioğlu hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. İnşaatımızın her kademesinde, alımından, temeline kadar yine destekleriyle bizleri ayakta tutan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı da unutmak olmaz. Onların ciddi katkıları ile biz bugüne gelmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
İNŞAATIMIZA DESTEK BEKLİYORUZ
Külliye inşaatının tamamlanması için destek beklediklerini belirten Uygur, hayırseverlerin vereceği destekler ile inşaat için gerekli yapı malzemelerinin alınacağını kaydetti. Uygur, “Kullanmakta olduğumuz demirden, çimentoya, keresteden, çivisine kadar çoğu malzeme tamamen hayır sahibi kardeşlerimizin destekleri, yardımları ile alındı. Temelin atılmasından itibaren kullandığımız beton yaklaşın bin 300 metre küp. Bu da yaklaşık 220 bin liraya tekabül ediyor. Yine şu ana kadar 148 ton demir kullanıldı inşaatımızda. Toplama vurduğumuzda bir milyon liraya yakın bir maliyet söz konusu. Bu da insanlarımızın, hayırsever kardeşlerimizin Vuslat Derneği’ne ve ilim yuvasına vermiş olduğu destekleri gözler önüne seriyor. Bundan sonra da gerek Erzurum’da gerek Erzurum dışından hayır sahibi vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bu müthiş eserin tamamlanması için hayırseverlerimizin desteklerine ihtiyacımız var” dedi.