ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan Eylülde 23, 9 ayda 52 ülkeye ihracat
Erzurum’dan Eylülde 23, 9 ayda 52 ülkeye ihracat
Gazze'de can kaybı 41 bin 870’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 870’e yükseldi
DAP BKİ’den bal üreticilerine destek
DAP BKİ’den bal üreticilerine destek
Kurtulmuş ülke ve dünya gündemini değerlendirdi
Kurtulmuş ülke ve dünya gündemini değerlendirdi
Erdoğan: ‘Zalimlerin karşısındayız’
Erdoğan: ‘Zalimlerin karşısındayız’
HABERLER>SİYASET
6 Ağustos 2010 Cuma - 07:14

"Hayır da 'hayır' vardır"

Vatandaşların referandumda "Hayır" demelerini isteyen MHP Milletvekili Prof. Dr. Ertugay, "Açılım birleşim değil, ayrımcılıktır. Biz nasıl Erzurum toprağını kutsal sayıyorsak, Mardin'i, Diyarbakır'ı da öyle kutsal sayıyoruz." dedi.

 Hayır da  hayır  vardır

Vatandaşların referandumda "Hayır" demelerini isteyen MHP Milletvekili Prof. Dr. Ertugay, "Açılım birleşim değil, ayrımcılıktır. Biz nasıl Erzurum toprağını kutsal sayıyorsak, Mardin'i, Diyarbakır'ı da öyle kutsal sayıyoruz." dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır Erzurum'un Pasinler ilçesinde halka hitap etti. Şandır, referandum, açılım ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Pasinler ilçesine gelen MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay ve Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, parti teşkilat binasında vatandaşlarla bir araya gelerek 12 Eylül'de yapılacak olan referandum hakkında açıklamalarda bulundu. Şandır, "Hayır da 'Hayır' vardır" diyerek vatandaşlardan referandumda 'Hayır' oyu kullanmalarını istedi.
//TÜRKİYE ZORLU SÜREÇTE
Mehmet Şandır konuşmasında Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğini belirterek, bir yıldır açılım adı altında vatandaşların ayrıştırıldığını söyledi. Bir yıl içerisinde 170 şehit verildiğini dile getiren Şandır, açılımın çözüm olmadığını ileri sürdü .
Şandır, "Açılımda başarısız kalan AK Parti şimdi de Anayasa'yı değiştireceğiz diyerek referanduma götürüyor. Yapılacak olan referandumla Başbakan başörtüsünü mü çözecek yoksa işsizliği mi çözecek, anlaşılır değil" dedi.
8 yıldır iktidar olan AK Parti hükümetinin Meclis'te (TBMM) istediği kanunu çıkardığını söyleyen Şandır, "Size soruyorum. Geçen sekiz yıl içerisinde hangi esnafın malı raflarında arttı. Hangi işsize istihdam oluşturdular. Sekiz yıl önce çiftçimiz 200 liradan tonunu aldığı gübreyi şimdi bin liradan alıyor. Sekiz yılda AK Parti hükümeti hangi kesimin derdine çare oldu" diye konuştu.
//AÇILIM, AYIRIMCILIKTIR
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, geçen zaman zarfında Meclis'te pek çok soru önergesi verdiklerini ifade ederek vatandaşın sıkıntılarını dile getirdiklerini anlattı. Ertugay, "Açılım birleşim değil, ayrımcılıktır. Biz nasıl Erzurum toprağını kutsal sayıyorsak, Mardin'i, Diyarbakır'ı da öyle kutsal sayıyoruz. Bizler kız almış, kız vermiş bir toplumuz" şeklinde konuştu.
Vatandaşların referandumda "Hayır" demelerini isteyen Ertugay ve Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ilçedeki esnafın ve yoldan geçen vatandaşların sorunlarını dinlediler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11eylul 6 Ağustos 2010 Cuma 11:32

mhp tarıhını konuşanlar vede mhp yı anlamıyanlar sag kewsım sol kesım teranelerı hep aynı ülkücunun derdı bagımsız milliyetcı türkıyedır abd rusya cın bunlar deıl yalnız mıllıyetci türkıye 28 şubat tan sonrakı donemde kan yutup ülkeyı o kaostan kurtaran bahceli şimdı de acılım ıcın olmassa olmaz referendumuna hayır dıycek yaptıgımız partıyı yıprattı ama darbenınetkısı azaldı bu 12 eylul yutturmacasını bırakında başkanıza pez ..dıyen 28şubat ve 27 nısanı yargıyalım ne dersınız

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-3 6 Ağustos 2010 Cuma 10:31

CHP'ye kuyruk oluyorsunuz. Baş olunuz, baş.Kuyruk olmayınız.Dik durunuz.Ayakta durunuz. Rahmetli Türkeş, 1992 yılında kurulan,Demirel-İnönü Hükümetine güven oyu vereceğini,bunun nedeninin de "Bize 12 Eylül'ü yargılayacaklarına söz verdiler.Çünkü,Ülkücüler 12 Eylül'de çok büyük zulümler gördüler.Bunun hesabı bunlara sorulmalı." demişti. Şimdi,rahmetli Türkeş olsaydı böyle mi yapardı.O mübarek insanın kemiklerini,ha masetle,hissiyatla,bir emekli genel müdürün hatırı için sızlatmayınız.AKP de gider,fakat bu kanunlar, bu yüce Millet için kalıcıdır.Bu Millet,bu kanunlardan ilâ nihaye faydalanacaktır.Fakat siz ne derseniz diyiniz. Bu yüce ve asil Türk Milleti,her zaman çok iyi bir hakim ve hakem olmuştur.Kendisinin ekmeğini yiyip saltanat sürerek kendisine 'cahil'(isma il Hakkı Karadayı böyle demişti)diyenlere, müthiş bir 'Osmanlı Tokadı' vurmuştur ve yine vuracaktır.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.Sonra Sayın Ertugay,12 Eylül pis darbecilerinin darbesini ben yedim.Sana ne oluyor?

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-2 6 Ağustos 2010 Cuma 10:15

yalan söylemeyiniz, Çünkü her ikisi de büyük günahlardandır.Hatta,Hz.Peygamber Efendimiz(S.A.V.), "Aldatan bizden değil dir." buyurarak,insanları aldatanların kendisinden olmadığını vurgulamıştır.Ne yazık o kimselere ki Peygamber Efendimiz onları reddetmiştir.Yine Rabbimiz Allah (C.C.) da "Ey,iman edenler!Allah'dan kor kunuz,doğru söz söyleyiniz (Ahzab-70)." buyurarak insanların doğru söylemeleri ni emrediyor.Bu Yüce Rabbimizin emridir. Buna isyan etmeyelim. Allah,kendisine isyan edenleri yüz üstü süründürmüştür. Tarih bu örneklerle doludur.Yine Yüce Rabbimiz, "Kahrolsun yalancılar (Zariyat-10)." buyurarak yalancılara kahretmiştir.Ne yazık o insanlara ki Yüce Rabbimizin kahrına uğrarlar.Sayın Vekil, LÜTFEN, bu dini vecibeleri ve bu mübarek dini,siyasete alet etmeyiniz.Lüt fen,CHP'ye kuyruk olacaksınız diye insan ların din duygularıyla oynamayınız.1999- 2002 yıllarında DSP'ye de hem de o âzim hakaretlere rağmen,bir koltuk kapmak için kuyruk oldunuz da ne oldu? Şimdi de

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı-1 6 Ağustos 2010 Cuma 09:55

Sayın Vekil, lütfen 'demagoji' yapmayı nız. Bakınız: Beş harfle yazılan o 'hayır' kelimesi,Arapça bir kelimedir. Bu kelime de ; hayrette kalan, şaşıran, birikmiş su anlamlarına gelir. Dört harf ten oluşan,'hayr' kelimesi de Arapça bir kelimedir. Bu kelime de ; İyilik,iyi,fay dalı iş,faydalı,hayırlı,yararlı,nurlu ve sevaplı amel.Halkın rağbet ettiği ilim,ibadet,adalet,ihsan,mal gibi nimet anlamlarına gelir.Sizin bahsettiğiniz,12 Eylül referandumunda kullanılacak 'hayır' ise 'EVET'gibi,dili mizde kullanılan bir cevap edatıdır. EVET olumlu,hayır olumsuz anlam taşır. EVET kabul etme,alma isteme;hayır ise is tememe,reddettme,geri çevirme anlamları na gelir. Sayın Vekil, dilimizde olumlu ve müspet manalarda kullanılan 'Hayr' kelimesi ile referandumda kullanılacak olan, olumsuz ve menfi manalarda kullanılan ve bir 'CEVAP EDATI'olan 'ha yır' kelimesinin uzaktan yakından bir bir ilgisi yoktur. LÜTFEN,böyle dolambaçlı yollardan,bu Yüce Milleti aldatmayınız,bu Yüce Millete

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet Aydın 6 Ağustos 2010 Cuma 08:36

Tarihimizde bir tabutluk hadisesi vardır. CHP. Başbuğ Türkeş ve arkadaşlarını tabutluğa attırıp tırnaklarını çektirdi. Sucları Türklüğü savundular diye, Avrupanın gönlünü yapmak için. Yıllarca milliyetciler,inananlar laiklik irtica yaygarası ile CHP nin baskısına uğradılar. Bütün bu olanları nasıl unutup CHP ile ittifak yapılıyor. Derin oluşumun dümen suyuna giriliyor. En son Ecevitle yapılan koaliasyon hükümetinde Rahşan Ecevitin söylediklerini nasıl unutuyoruz. Sayın bahçeli Nejdet Sezer ve Ecevitin karşısında iki kelime etmez iki büklüm duruyordu. Peki bu olanları unutacakmıyız. Sağ kesim kendi içinde her partiye oy vermiştir. MHP bu davranışları ile CHP den oy alacağınımı sanıyor. Bakın çevrenize kaç CHP li size sempati besliyor. Size oy ancak sağ duyu sahibi insanlardan gelir. Böyle davranırsanız sadece avucunuzu yalarsınız. Tabi derin oluşuma yaranmanız ayrı hadise

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Demokrasi Elçileri" Stant açtı
AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'nca "Demokrasi Elçileri" standı açıldı. ...
Palandöken’den ‘Gönül Dilinden Esintiler’
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Palandöken Belediyesince Kültür ve Sanat ...
Meclis “Cirit”i konuştu
Erzurum İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu’nun tarafından hazırlanan ...
 
“Sivil Anayasa İçin Erzurum Buluşması”
ERZURUM (İHA) - “Yeni ve Demokratik Bir Anayasa” talebiyle yola çıkan ...
Aksu Doğu Anadolu turunda
IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İçişleri Eski ...
“Demokrasi için “Evet”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İçişleri eski Bakanı Aksu, Kars ve ...
 
MHP’den Pasinler çıkarması
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, anayasa değişikliğiyle ilgili 12 ...
Vatandaştan ilginç talep
OKTAY FANİ(İHA) - Anayasa referandumu çalışmalarını memleketi Erzurum’da ...
CHP’lilerden Kılıçdaroğlu sevinci
ERZURUM (İHA) - CHP Eski Gençlik Kolları Erzurum İl Başkanı Osman Genç, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva