ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uzundere'de bulutlar görsel şölen oluşturdu
Uzundere'de bulutlar görsel şölen oluşturdu
Vali Çiftçi’ye GÖKSEM brifingi
Vali Çiftçi’ye GÖKSEM brifingi
Vali Çiftçi’den trafik uyarısı
Vali Çiftçi’den trafik uyarısı
3 taraftar hakkında soruşturma
3 taraftar hakkında soruşturma
Doğa ve Bilim Okulu projesi başladı
Doğa ve Bilim Okulu projesi başladı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
8 Eylül 2016 Perşembe - 03:56

Erzurum birinci sırada

M.AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Bölgesi Aylık fiyat artışı düşüklüğü bakımından, 26 istatistik Bölge içinde 13’üncü sırada yer alırken, yıllık enflasyon düşüklüğü bakımından ilk sıradaki yerini korudu.

Erzurum birinci sırada

Erzurum Bölgesi Aylık fiyat artışı düşüklüğü bakımından, 26 istatistik Bölge içinde 13’üncü sırada yer alırken, yıllık enflasyon düşüklüğü bakımından ilk sıradaki yerini korudu. Erzurum Bölgesi yüzde 7.20 oranındaki yıllık fiyat artışıyla ilk sırada yer alırken, bölgeyi fiyat artışı düşüklüğü bakımından yüzde 7.45 ile İstanbul, yüzde 7.50 ile Van bölgesi takip etti.

TÜİK ERZURUM VERİLERİ

TÜİK Ağustos ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, fiyatlar temmuz ayına göre yüzde 0,31 oranında düşüş gösterdi. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 7,20 olarak kaydedildiği Erzurum Bölgesi’nde, fiyatlar 2015 aralık ayına göre de yüzde 4,60 oranında arttı, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 7,18 olarak hesaplandı.

AĞUSTOS 2016 DÖNEMİ TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM

 TÜFE Ağustos 2016 dönemi verileri bazında, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, Türkiye ortalamasına göre,  aylık bazda yüzde 0.02 oranında düşük çıktı.  2015 aralık ayına göre fiyat artışının yüzde 0,07 oranında yüksek kaydedildiği bölgede, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 0,8, yıllıkta ise yüzde 0.85 oranında düşük olarak belirlendi.

AĞRI BÖLGESİ AĞUSTOS AYI TÜFE’Sİ

TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 0,13 oranında düşüş kaydetti.  Bu bölgede fiyatlar aralık 2015’e göre yüzde 5,43 oranında artarken, bölgenin yıllık enflasyon oranı yüzde 8,42 olarak açıklandı. Ağrı bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 7,57 oldu.

MALATYA BÖLGESİ AĞUSTOS AYI TÜFESİ

 Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar temmuz ayına göre yüzde 0,06 oranında düştü. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 9 aylık ölçekte yüzde 4,41, yıllık bazda ise yüzde 9,12 oranında fiyat artışı tespit edildi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 7,66 olarak tespit edildi.

VAN BÖLGESİ AĞUSTOS AYI TÜFESİ

Ağustos 2016 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0,14 oranında artış gösterdi. Van bölgesinde dokuz aylık enflasyon yüzde 5,10, yıllık enflasyon yüzde  7,50 ölçeğinde belirlendi. Van Bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 7,10 düzeyinde kaydedildi.

AĞUSTOS AYI TÜFE’SİNDE BÖLGENİN ENLERİ

DOSİAD analizlerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren 4 istatistik bölgede Ağustos 2016 dönemi bazlı TÜFE’nin en yüksek olduğu bölgeler aylıkta yüzde 0,14 ile Van Bölgesi, 2015 yılı aralık ayına göre fiyat artışında yüzde 5,43 ile Ağrı bölgesi, Yıllıkta yüzde 9,12 ile Malatya Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranında da yüzde 7,66 ile Malatya bölgesi olarak kaydedildi.

TÜFE’NİN EN DÜŞÜK ÇIKTIĞI İSTATİSTİK  BÖLGELER

DOSİAD araştırmaları ışığında, Bölgedeki 4 istatistik alan içinde Ağustos bazlı aylık TÜFE’sinin en düşük olduğu Bölge yüzde 0.31’lik düşüş oranı  ile Erzurum Bölgesi, 9 aylık TÜFE’nin en düşük olduğu bölge yüzde 4,41 ile Malatya Bölgesi, yıllık TÜFE’nin en düşük olduğu istatistik bölge yüzde 7,20 ile Erzurum Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının en düşük olduğu bölge yüzde 7,10 ile Van Bölgesi oldu

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ, AĞUSTOS 2016

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,29 düştü.TÜFE’de (2003=100) 2016 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,29 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,53, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,05 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,98 artış gerçekleşti.

AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ

Aylık en yüksek artış yüzde 3,44 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan eğitimde yüzde 2,61, lokanta ve otellerde yüzde 0,82, konutta yüzde 0,47 ve çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,45 artış gerçekleşti.

AYLIK EN FAZLA DÜŞÜŞ

Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 4,69 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Ağustos ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 1,92 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

YILLIK EN YÜKSEK ARTIŞ

Yıllık en fazla artış yüzde 23,03 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 11,84), sağlık (yüzde 10,60), eğitim (yüzde 9,18), lokanta ve oteller (yüzde 8,63) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

BÖLGESEL VERİLER

Aylık artış gösteren tek bölge yüzde 0,14 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) oldu

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 6 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 9,59 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 8,99 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde gerçekleşti.

Ağustos 2016’da endekste kapsanan 417 maddeden; 60 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 211 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 146 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

 
Erzurum Hava Trafiği’nde yüzde 7’lik artış
 
Erzurum’dan ihracatta rekor artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanaat Önderinden FETÖ tepkisi
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tüm yönleri ve iç içe geçmiş ...
Ilıcalı’dan olası İstanbul depremi değerlendirmesi
Ilıcalı, CNN Türk ekranında yayınlanan “Hakan Çelik ile Hafta Sonu” programına ...
Erzurum Pilot İl
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yerelde yaşanan sorunların ...
 
230 Bilim Adamı Erzurum’da buluştu
İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihan Yavuz ...
Palandöken Belediyesinden park rekoru
Bulutlar , “İlçede bulunan mevcut 30 parkı revize ederken, göreve geldiğimiz ...
TÜİK Besicilik verilerini paylaştı
Türkiye’de son beş yılda küçükbaş hayvan sayısı yüzde 29,8 oranında arttı. ...
 
ŞEHİRDER’den Kanuni’ye vefa çağrısı
ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Erzurum’u yeniden kuran ve mamur hale getiren ...
Acı Bilanço: 7 ayda 21 kişiyi kaybettik
DİLEK BAYRAK-TÜİK Temmuz dönemi Trafik istatistik Bülteni yayımlandı. ...
Eğilmez, Fırat Kalkanı’nı değerlendirdi
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Savaş Eğilmez, “Türkiye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva